Jakt og fiske, eller sport og spenning? Eller kanskje gode mat- og kulturopplevelser, spennende arkitektur, gårdsbesøk, avslapping og bading?

Magnor Glassverk
Foto: Mona Nordøy

Magnor Glassverk

Magnor Glassverk er en av Norges mest kjente glassverk. Det er kanskje ikke så rart, for glassverket har eksistert i over 120 år, og produser fortsatt alle sine produkter for hånd. I tillegg til at de samarbeider med en rekke designere og kunsthåndverkere, kan man bl.a. oppleve konserter, besøke fabrikkutsalget og blåse sine egne glass.

Les mer
 • Kunst
 • Nasjonal attraksjon
Festningen 02

Kongsvinger Festning

Kongsvinger festning har en helt unik historie. Festingen ble oppført allerede i 1681, og har hatt en viktig strategisk betydning helt frem til 2009. I dag kan man oppleve den historiske festningen gjennom museum-, restaurant-, og hotellbesøk.

Les mer
 • Mest besøkt
 • Historisk bygning
Ovrebyen 03

Utforsk Kongsvingers byhistorie

Kongsvingers eldste bydel består av store offisersboliger og små soldathus fra 1700- og 1800-tallet. Bydelen vokste fram ved Kongsvinger festning og er barndomsgatene til Erik Werenskiold, som vokste opp som kommandantsønn på festningen. Bydelen er et levende museumsområde, «innrammet» av Kongsvinger festning, Kongsvinger museum og Kvinnemuseet. Har du lyst til å bli bedre kjent her, kan du hele året bestille «Øvrebyvandring» hos Kongsvinger museum.

Les mer
 • Museum
 • Mest besøkt

Uansett hva du ser etter i ferien din, har Kongsvingerregionen noe for alle.

Odalkano
Foto: odalkano.no

Kanoutleie på vakre Storsjøen i Odalen

Storsjøen er en idyllisk perle i naturskjønne omgivelser. Hos Odal Kano og Fritid kan du leie solide kanoer og utstyret du trenger for en fin tur på sjøen. På Storsjøen kan du finne mange øyer og utallige flotte stoppesteder for å slå leir, enten det er for overnatting eller lunsjpause.

Les mer
 • Friluftsliv
 • Kano
Solhaugkano
Foto: Solhaug Kano og Fritid

Opplev Utgårdsjøen på Finnskogen

Solhaug Kano og Fritid er knyttet til Solhaug Gård som ligger ved Utgårdsjøen på Finnskogen. Her kan du leie kano med komplett utstyr, få opplæring, transport etter behov og overnatte i hytte. De tilbyr frokost, servering i låven, fiskemuligheter og tilrettelagt Finnskogsvandring.

Les mer
 • Friluftsliv
 • Kano
Golfbanen 03

Kongsvinger Golfklubb

Kongsvinger Golfklubb har vunnet prisen for Norges beste golfbane 6 år på rad, så det er ikke uten grunn at den omtales som Norges beste og vakreste golfbane. Hit hvalfarter golfturister fra fjern og nær, og banen tilbyr spilleglede for både store og små.

Les mer
 • Golfbane

Med den korte kjøreturen fra både Oslo og Gardermoen, er veien kort til ditt naturlige sommerparadis.

Cafe Bohem square
Foto: Mona Nordøy

Kafeen på hjørnet, Kafé Bohem

I gamlebyen i Kongsvinger finner du Kafé Bohem ved Herdahlsparken. Her serveres hjemmelaget mat i koselige omgivelser. Nyt lunsj i solen på fortauskafeen eller pizza og et glass vin ut over kvelden.

Les mer
 • Mest besøkt
 • Historisk bygning
Odalstunet
Foto: odalstunet.no

Utforsk Odalstunet, hele Odalens museum

På Odalstunet er det samlet bygninger og gjenstander fra hele Odalen siden museet ble dannet like etter andre verdenskrig. Bygningene utgjør et storgardstun med både våningshus, kårbygning og mange uthus. På trygg avstand fra de andre husa ligger kjona og smia. I skogen finner vi husmannsplassen og like bortenfor ligger tømmerhoggerkoia. Selve museumsområdet er åpent hele året, selv om bygningene kun er åpne under arrangementer.

Les mer
 • Museum
 • Historisk bygning
Skogfinskmuseum hage
Foto: skogfinskmuseum.no

I Åsta Holth sine fotspor

Åsta Holth var en kjent norsk forfatter som skrev flere romaner og sitt folk, skogfinnene som innvandret til Finnskogen. Opplev Leiråker og Finnskoghagen, en omfattende videreutvikling av hagen på Åsta Holths småbruk.Gjennom Norsk skogfinsk museum kan du oppleve Finnetunet på Svullrya, Gruetunet Museum på Kirkenær, Orala på Austmarka, Austmarka Bygdetun på Austmarka, Tyskeberget Finnegard i Åsnes-Finnskog og Faldaasen skole i Åsnes Finnskog.

Les mer
 • Museum

I Norge må du aldri reise langt for å oppleve stor natur, og det er Kongsvingerregionen et bevis på. Her er den spektakulære og mytiske Finnskogen rett utenfor dørstokken.

Elvis
Foto: kongsvingermuseum.no

Skrivestua i ‘Elvis Presley Boulevard’

Da Levi Henriksen slo gjennom som forfatter, ble han også kjent for skrivestua i «Elvis Presley Boulevard», et spøkefullt navn på en liten veistump på Granli, i utkanten av Kongsvinger. "Elvis Presley Boulevard" er en utstilling over Levi Henriksens forfatterskap og skrivemiljø, men også en faktisk skrivestue.

Les mer
 • Museum
PAN Tretopphytter
Foto: Marcus Ek

PAN Tretopphytter

PAN tretopphytter tilbyr helt unike bo- og overnattingsmuligheter høyt oppe blant tretoppene i Finnskogen. Hyttene har vunnet mange priser for sin unike, naturnære arkitektur, og fått mye oppmerksomhet i internasjonal presse. En særegen mulighet for naturelskere i alle aldre.

Les mer
 • Overnatting
Gjesasenklatrepark
Foto: gjesasenklatrepark.no

Gjesåsen Klatrepark

Gjesåsen Klatrepark ligger idyllisk til ved siden av Gjesåsen kirke. Her tilbys luftige opplevelser for både barn og voksne. Her kan man utfordre seg selv i fem klatreløyper med ulik høyde og vanskelighetsgrad. Barneløypa passer for barn fra 2-3 år, og resten av løypene kan benyttes av barn og voksne over 115cm som ønsker utfordring og mestring ut fra sitt nivå. Rett ved siden av klatreparken finner man dyr på beitet, og barna kan leke seg med tråtraktorer og stylter i parken.

Les mer
 • Friluftsliv
Finnskogen 01 sixteen nine 1

Outdoor Finnskogen og Explore Finnskogen

Outdoor Finnskogen og Explore Finnskogen er to selskaper som samarbeider tett med å tilby særegne natur- og kulturopplevelser i den mytiske Finnskogen. Her kan du bl.a. melde deg på kurs i friluftsliv, kanopadling, håndverk og kulturarv, eller leie tur- og fiskeutstyr.

Les mer
 • Friluftsliv
 • Fiske

Kultur, natur eller historie? I kongsvingerregionen får du aldri den ene uten det andre.

Kvinnemuseet 01 square

Kvinnemuseet

Kvinnemuseet er Norges eneste kvinnemuseum, lokalisert bare et steinkast unna Kongsvinger festning. Museet dokumenterer, forsker på og formidler kvinners liv og virke gjennom historien og fram til vår egen tid. På museet finner du fem ulike utstillinger med kvinners perspektiv i to fulle etasjer.

Les mer
 • Museum
 • Kvinners historie
Kulturreise
Foto: ovlien.no

Kulturreise i grenseland

Opplev Finnskogens mystikk, bohemlivet i gamle Kongsvinger, Hans Børlis barndomshjem, unik matkultur ispedd historie, musikk og humor i en luksuriøs og morsom bussreise du aldri har opplevd maken til. ‘Kulturreise i grenseland’ er en opplevelsespakke med tre overnattinger gastronomiske opplevelser, kunstneriske innslag og guidinger.

Les mer
 • Kultur
 • Historisk bygning
 • Kongsvinger og Finnskogen
Allsang
Foto: radhusteatret.no

Allsang på Kongsvinger Festning

‘Allsang i Kommandantens hage’ arrangeres på Kongsvinger festning seks søndager sommeren 2020. Programleder Øivind Roos loser oss trygt gjennom en times allsang ved hjelp av pianist Trond Lindheim. På plakaten står noen av de mest folkekjære og dyktige sangerne i regionen. Det blir dessuten kortreist humor av beste slag og historier ved kommandant Fredrik Werenskiold i Lars Ovliens skikkelse. Alt i hagen på byens tak. Sangene er kjente og kjære og lette å synge med på.

Les mer
 • Kultur
 • Historisk bygning
Villasnekkermoen
Foto: Villa Snekkermoen

Opplev Villa Snekkermoen

Opplev en verden av unike gjenstander og interiør i miljø, unikt plassert langs Glommas bredde. Spis noe godt i kafeen og unn deg en hyggelig opplevelse i helgen.

Les mer
 • Kultur
Skarstad gartneri

Besøk familiegården Skarstad

Rett utenfor Kongsvinger ligger familiegården Skarstad. Her høstes friske, knasende sprø grønnsaker hver dag i sesong og fyller gårdsmarkedet på gården med mye godt. I den koselige gårdskafeen serveres spennende retter basert på egne råvarer og annen lokalmat fra gårdsmarkedet. Det fins lekeplass for barna og hils på hanen Frank og hønene hans, eller slapp av med deilig hjemmebakst eller en is i sola.

Les mer
 • Mat og drikke
 • Mest besøkt
Drengen

Grautstua på Drengen Gårdsysteri

En ekte, skjult skatt. Drengen Gårdsysteri på Brandval byr på sjarmerende matopplevelser. Her serveres rømmegrøt med spekepinne, Vaffler med egenprodusert rømme og lokalt syltetøy, og annet godt. Verdt et besøk!

Les mer
 • Mat og drikke
 • Gård
Ullernlaven

Finn antikke skatter på Ullernlåven

Ullernlåven er et gedigent skattekammer og byr på både gammelt og nytt.Her finner du alt fra bonderomantikk og blonder til rocka retro, nostalgiske minner og antikviteter. Som å komme inn i et museum, hvor nesten alt er til salgs. Låven bugner av godbiter og fine møbler, og i gårdskafeen ‘Einars Binge’ får du serverte vafler og iskrem til kaffen.

Les mer
 • Gård

Følg oss på Instagram

@visit_kongsvinger_regionen