Ny matfestival på Finnskogen - "Silppufestival"!

  • Kultur
  • 22.08.2023
Minimäki silppufestival

Silppufestivalen er en ny lokalmatfestival på Øiermoen på Brandval Finnskog hvor mat, mystikk og musikk står i fokus.

  • Skrevet av:
    Ane Sandnæs
  • Bilder tatt av:
    @silppufestivalen

Silppu - hva er det?

Silppu er en tradisjonell rett som har vært brukt og som fremdeles brukes på Finnskogen. Fra gammelt av brukte antagelig skogfinnene neper i stedet for poteter i sin silppu. Den viktigste ingrediensen i retten i dag er poteter tillegg til flesk, løk og melk. Som tilbehør må man selvsagt ha rørte tyttebær fra Finnskogens dype skoger!

Skogfinnene kom inn fra øst, via Värmland og Dalarna, for rundt 400 år siden. Det var svedjebruket som drev dem videre til stadig nye områder der det var skog å brenne og så i. De spredte seg over store deler av Østlandet, og de fleste steder er finnene for lengst assimilert i den øvrige befolkningen. Kjerneområdet for den finske bosettinga øst for Glomma skiller seg ut; på Finnskogen lever skogfinnene i beste velgående med en kultur de vil ta vare på.

Silpo Maja Strand
Silppufestival

På festivalen 8. og 9.september kan du få ta del i et fullspekket og spennende program. Her blir det smaksprøver, salg av mat, vi grilling, det stekes og serveres skogfinske tradisjonsretter og mat fra ulike produsenter på Finnskogen. Det blir musikk med konserter, allsang og silppu-pub og en dose mystikk med skogfinsk historie og tradisjoner.

Arrangører er silppu-produsentene ved Minimäki, Nedre Øieren Gård og Øieren Grendeforening.

Velkommen til den første Silppufestivalen på Finnskogen!

Se program her: Silppofestivalen

Følg oss på Instagram

@visitkongsvingerregionen