Handleglede Magnor Glassverk

Handleglede

Places

Tradisjonsrikt håndtverk og prisbelønt glasskunst, eller vakre klær og trendy interiør – våre nære og kjære nisjebutikker er som små smykkeskrin!

Magnor Glassverk
Foto: Mona Nordøy
 • Museum
 • Kultur
 • Handleglede
 • High-end

Magnor Glassverk

Magnor Glassverk ble grunnlagt allerede 1896 i de dype grenseskogene på Magnor i Eidskog. De store skogene skulle gi brensel til de varmeslukende smelteovnene. Mer enn 120 års tradisjon og erfaring innen håndlaget glass har kommet godt med og gitt verdifull kunnskap og erfaring. Hvert år lanserer Magnor to nye kolleksjoner sammen med noen av de beste designerne i dag.

Les mer
294235053 390558603065427 1123590836398345030 n
 • Antikk og brukt

Ullernlåven

Ullernlåven er et gedigent skattekammer og byr på både gammelt og nytt.Her finner du alt fra bonderomantikk og blonder til rocka retro, nostalgiske minner og antikviteter. Som å komme inn i et museum, hvor nesten alt er til salgs. Låven bugner av godbiter og fine møbler. Låven er nå åpen de to siste helgene i hver måned frem til høsten - velkommen til hyggelig handel!

Les mer
Casa Matrand
 • Handleglede
 • Fashion
 • High-end

Casa Matrand - møbel og motehus

Casa Møbel & Interiør på Matrand er et møbel- og motehus i Eidskog. Her finner du lekre klær og møbler, et hyggelig peisrom og en betjening som setter personlig service høyt! Innred med Casa Matrand for glede og gode opplevelser.

Les mer
Astrids Glass
 • Handleglede
 • Husflid og suvenirer

Astrids Glass

Astrids Glass holder til i låven på småbruket Østheim i utkanten av Magnor i Eidskog kommune. Her jobber Astrid Hanssen og Willy Andersson heltid med å formgi og blåse glass. Astrids glass blåser bare eget design, og dette selges i kunst- og håndverksbutikker rundt om i hele landet.

Les mer

I Norge må du aldri reise langt for å oppleve stor natur, og det er Kongsvingerregionen et bevis på. Her er den spektakulære og mytiske Finnskogen rett utenfor dørstokken.

174779250 10156781541074567 6917181917990848727 n
 • Handleglede
 • Fashion

Casa Blanca

Casa Blanca er en frittstående motebutikk i Kongsvinger. Her finner du alt innen klær, sko, vesker, smykker og mye mer.

Les mer
Snoka jul 2023
 • Handleglede
 • Husflid og suvenirer
 • Antikk og brukt

Snoka Miljø

Snoka Miljø er en butikk med eventyrlig atmosfære, laget for et oppdagelses søkende hjerte. Hjertet banker for unike varer, håndplukket for deg som søker etter inspirasjon, et smykke til hjemmet eller en gave. Julehuset deres som i år åpner 21. oktober er magisk!

Les mer
Forside 2000
 • Handleglede
 • Husflid og suvenirer
 • Antikk og brukt

Tante Marie

Tante Marie er en fargesprakende butikk som tilbyr et stort utvalg av designvarer og brukskunst, i tillegg til å være leverandør av den lokale bunaden fra Solør-Odal.

Les mer

Kultur, natur eller historie? I Kongsvingerregionen får du aldri den ene uten det andre.

Heldt
 • High-end
 • Fashion

Heldt Tre & tekstil Design

Møt Line og Egon - det fantastiske vertskapet på Heldt Tre & Tekstil design. Egon snekrer, dreier og skjærer ut de flotteste ting i vakre treemner mens Line klipper og syr og designer de herligste plagg - en kreativ duo! Her designes, produseres og selges det flotte produkter i tre & tekstil.

Les mer
Max Ivan
 • High-end
 • Restaurant

Max Ivan & co

Max Ivan & co tilbyr lokale smaker laget med mye kjærlighet og godt humør. Viltkjøtt er deres spesialitet og du kan både besøke delikatessebutikken deres på Eidskog og bestille til selskap. Elg, hjort, bær og sopp fra skogen - alt dette og mer til fra de lokale skoger er viktig utgangspunkt for de rene produkter Max Ivan er kjent for.

Les mer
Ildhane Nedrefoss ARV
 • Fashion
 • Antikk og brukt
 • High-end

ARV - kunst & interiør

Denne unike perlen av en butikk kombinerer det nye og det gamle, det unike og overraskende med kjente produkter. En levende konseptbutikk i Kongsvinger med kunstutstillinger og events, variert utvalg av fantastiske antikviteter samt møbler og interiør av høy kvalitet.

Les mer

Følg oss på Instagram

@visitkongsvingerregionen

Bilde fra Visit Kongsvinger Regionen sin Instagram profil
Visste du at Hans Børli ble født på denne dagen for 105 år siden?💚«Det eneste gode jeg har å si om disse forbannede vinterkveldene, er stjernehimmelen.» Hans Børli.🌲Dikteren Hans Børli (1918–1989) levde hele sitt liv i Eidskog kommune. Han vokste opp under små kår inne på Fjeldskogen. Han ble tidlig glad i bøker og utmerket seg på skolen. Forsøk på videre utdanning ble stoppet av krigen. I krigsårene vikarierte han som skolelærer på sitt hjemsted, arbeidet i skogen og fungerte samtidig som grenselos for flyktninger til Sverige. Da freden kom, stiftet Hans Børli familie og flyttet til Tobøl. Skogen ble hans fremtidige arbeidsplass, som tømmerhogger.Hans Børlis er ofte blitt karakterisert som «Skogens dikter», en betegnelse han selv både likte og mislikte. Utgangspunktet var skogen. Den kjente han bedre enn noen. Trolsk natur, drømmer, blodslit, sorg og glede. I sin kamp med ordene førte han oss inn i politikk, til fremmede kulturer og ble i økende grad opptatt av eksistensielle problemer som ensomhet, krig, fangenskap, angst, tro, tvil og død.Børlis litterære produksjon strekker seg over tidsrommet 1933–1988, fra han debuterte i Kongsvinger Arbeiderblad med skolestilen «I snestorm og kulde» til hans siste, retrospektive verk, «Med øks og lyre». I alt ble det 22 diktsamlinger og seks prosabøker. En diktsamling, en roman og en aforismebok, «Tankestreif», er utgitt posthumt. Hans Børli skrev forøvrig et par uhøytidelige skuespill og bidro med fortellinger, dikt og noveller i flere aviser og ukeblad. Dessuten var han en flittig brevskriver.Hans Børli er oversatt til flere språk, blant annet tjekkisk, russisk, tysk og spansk, og han mottok en rekke litterære priser. @hansborli_tyrielden @Oppistuen #hansbørli #skogensdikter #skog #eidskog #oppistuen #kongsvingermuseum #anno #norgesgrønnehjerte #visitnorway
Bilde fra Visit Kongsvinger Regionen sin Instagram profil
💚Minimäki har den perfekte julegaven i år: gi et opphold på Rimbila - hytta med ekte Finnskogidyll! @minimaki_thisisfinnskogenMed sovesofa fra kvalitetsleverandøren Hovden, dunputer og -dyner så sover du godt, med kun skogens lyder som vekkerklokke. Bålplass, veranda med utemøbler, lysekrone med batterilys, vedovn, ved inkludert og sjøen like ved bidrar til et fantastisk opphold🫶 Her har gjestene observert elg, rådyr, rev, mange fuglearter og til og med ulv🫎 I slutten av mars og i perioden tiruleiken varer, så kan du våkne til vakre toner fra tiuren som lokker på røya. I bærsesongen kan du plukke multe, tyttebær, blåbær og så videre🫐 Sopp bugner det også av. Ellers er turløyper tilgjengelig fra hyttedøra, eller sett på deg turskoene og bare vandre dit beina tar deg🥾 Opplev noe så sjeldent som en gammel lerkeskog som gir en trolsk følelse. Padle kano eller ro båt rundt idylliske Øiersjøen🛶 På vinteren kan du spenne på deg skøytene og gli forbi barskog, dyr- og fugleliv🦉 Øiersjøen er fiskerik, her kan du fiske abbor, gjedde og mort året rundt🐟 Kokkeler på gassplate eller vedovn. Du kan også bestille spekemat med kortreiste ingredienser fra området, eller skogfinsk tradisjonsmat laget fra bunnen av🥔 Opplev et autentisk finnetorp, med blant annet skogfinsk badstu, bryggerhus og smie. Du inviteres også inn i museum på stabburet, der du kan se gjenstander fra 1700-tallet og oppover🧺 Minimäki er alltid behjelpelige med spørsmål og tilrettelegging for at du skal ha et uforglemmelig opphold. Dusj og strøm kan benyttes i felleshus på Øiermoen, kun 5 minutter med bil unna Rimbila🚿 Dette er ei tilgjengelig alenehytte midt i magiske Finnskogen💚 Hjertelig velkommen til Rimbila🌲 @minimaki_thisisfinnskogen#finnskogen #minimäki #julegave #norgesgrønnehjerte #visitnorway
Bilde fra Visit Kongsvinger Regionen sin Instagram profil
Nysgjerrig på Finnskogen?💚 Velkommen til Nasjonalbiblioteket i Oslo 21. november kl. 17!🌲 Det avsidesliggende skogsområdet øst for Glomma – Finnskogen – er et myteomspunnet sted med en rik historie. Vi inviterer til en kveld viet til skogen og folket som på 1600-tallet bosatte seg i området, og kulturen som fortsatt lever i dag. 🌿 Denne kvelden kommer komponisten og sangeren Sinikka Langeland, som er avbildet sammen med elgen. Hennes instrument er det finske nasjonalinstrumentet kantele, og gjennom forskning, gjendiktning og formidling har hun satt den skogfinske kulturen på kartet. Sammen med noen av landets fremste musikere skal hun fremføre det prisvinnende og storslåtte verket «Sauna Cathedral». 🌲 Vi får også høre foredrag av Adelheid Seyfarth om livet og forfatterskapet til Åsta Holth, som brukte kunstnerskapet sitt til å fremme skogfinsk kultur. 🌿 Podkaster Miriam Aurora Hammeren Pedersen, forfatter Kine Jeanette Solberg og direktør for Norsk Skogfinsk Museum Dag Raaberg kommer til å snakke om fornorskningen skogfinnene ble utsatt for. Samtalen ledes av musikkjournalist og Finnskogen-entusiast Martin Bjørnersen. 🌲 Den tradisjonsrike retten silppu blir servert av Minimäki. 🌿 Arrangementet er helt gratis, og du kan melde deg på her: https://pameldinger.no/e/wizgcm #norskskogfinskmuseum #minimäki #finnskogen #norgesgrønnehjerte #nasjonalbiblioteketoslo @nasjonalbiblioteket @norskskogfinskmuseum @minimäki 📸 Foto: Sinikka Langeland fotografert av Oddleiv Apneseth.