Hva skjer

50061176512 f7525e7b38 k
  • Besøkssenter

The Plus

Visste du at verdens mest miljøvennlige møbelfabrikk skal bygges i Eidskog i Kongsvingerregionen? The Plus er den største investeringen i norsk møbelindustri på flere tiår. Fabrikken vil bli et globalt utstillingsvindu for bærekraftig og høyeffektiv produksjon.Åpner desember 2021!

Les mer
BUA
  • Opplevelser
  • Friluftsliv
  • Sport
  • Tur
  • Ski

Lån utstyr til friluftsliv og sport

BUA er en nasjonal ideell organisasjon som jobber for at barn og unge skal få mulighet til å prøve flere og mer varierte aktiviteter. Det gjør vi ved å gjøre det enklere for deg å låne utstyr til sport og friluftsliv. Nå kan alle i Norge som er registret i en lokal BUA låne i andre kommuner også. Sjekk ut hvor du finner de lokale BUA:BUA Kongsvinger BUA Eidskog BUA Nord-Odal BUA Åsnes BUA Grue BUA Sør-Odal

Les mer
Finnskogens hus A day at the museum red c tmb 877x0
  • Museum

Nytt felles museumsbygg Norsk Skogfinsk Museum på Svullrya i Grue

Endelig skal det bli et felles museum for den norsk skogfinske kulturen! Norsk Skogfinsk Museums oppgave er å være en representativ og samlende institusjon for skogfinner, som er en anerkjent nasjonal minoritet i Norge.

Les mer
Finnskogdagene 2021

Folkefesten Finnskogdagene 2021!

Visste du at det proklameres en egen republikk på Finnskogen hvert år?Fagre Finnskogen har en unik kulturarv. Finske emigranter bosatte seg her i skogene fra slutten av 1500-tallet, og satte sitt preg på språk, byggeskikk, håndverk og annet. Den skogfinske kulturen fikk status som nasjonal minoritet i 1998. Oppdag historien om svedjebruk, neverfletting og særegne matretter!3.-5.september 2021 skjer det igjen. Tre dager til ende med konsert, åpne museer, Finnskogmat til salgs og masse spennende. Ta turen til Svullrya og opplev noe helt unikt!

Les mer

Følg oss på Instagram

@visitkongsvingerregionen