Hva skjer

50061176512 f7525e7b38 k
  • Besøkssenter

The Plus

Visste du at verdens mest miljøvennlige møbelfabrikk er bygget i Eidskog i Kongsvingerregionen? The Plus er den største investeringen i norsk møbelindustri på flere tiår. Fabrikken vil bli et globalt utstillingsvindu for bærekraftig og høyeffektiv produksjon.Åpnet sommeren 2022, og du kan nå besøke taket og det flotte områder rundt bygget som fylles opp av kunstinstallasjoner, benker og mer kommer!

Les mer
Photo Marcus Ek PAN
Marcus Ek PAN

PAN Tretopphytter - et av verdens 50 mest fascinerende bygg!

Daily Mail er Storbritannias største nettavis, og har i høst listet opp de mest slående og unike byggene i verden. PAN Tretopphytter i Åsnes kom på en imponerende 16.-plass på denne listen.PAN Tretopphytter i Åsnes fortsetter å imponere folk verden over. Når Storbritannias største nettavis, Daily Mail, skal liste opp verdens mest slående og unike bygg rettes også blikket mot Finnskogen og PAN Tretopphytter.– The PAN Treetop Cabin, in Norway, is perched up among the treetops of in Finnskogen, a forest region on the Swedish border, heter det i omtalen på nettsiden.

Les mer
Kongsvingerguiden 09 2023

Oppdag mer av Kongsvinger!

Foreningen Byen Vår er en privat medlemsorganisasjon med formål å arbeide for vekst og trivsel i Kongsvinger.

Les mer
Rotna Aasmund Skadsdammen
Asmund Skadsdammen

Oppdag mer av Solør!

Solør er et landskap lengst sør i Innlandet fylke, som av Grue, Åsnes og Våler kommuner.

Les mer
Finnskogens hus A day at the museum red c tmb 877x0
  • Museum

Nytt felles museumsbygg Norsk Skogfinsk Museum på Svullrya i Grue

Endelig skal det bli et felles museum for den norsk skogfinske kulturen! Norsk Skogfinsk Museums oppgave er å være en representativ og samlende institusjon for skogfinner, som er en anerkjent nasjonal minoritet i Norge.

Les mer
BUA
  • Opplevelser
  • Friluftsliv
  • Sport
  • Tur
  • Ski

Lån utstyr til friluftsliv og sport

BUA er en nasjonal ideell organisasjon som jobber for at barn og unge skal få mulighet til å prøve flere og mer varierte aktiviteter. Det gjør vi ved å gjøre det enklere for deg å låne utstyr til sport og friluftsliv. Nå kan alle i Norge som er registret i en lokal BUA låne i andre kommuner også. Sjekk ut hvor du finner de lokale BUA:BUA Kongsvinger BUA Eidskog BUA Nord-Odal BUA Åsnes BUA Grue BUA Sør-Odal

Les mer
Finnskogleden
  • Friluftsliv

Finnskogleden 30 år!

Finnskogleden - på historiske stier gjennom gammelt landskap!I 2022 er Finnskogleden 30 år og det skal feires hele sommeren, og lørdag 11.juni kan du bli med å feire ledens jubileum på finnegården Purala.Finnskogleden er en vandringsled som går mellom Morokulien på grensen mellom Eidskog og Eda i sør, og Søre Osen i Trysil i nord. Den er cirka 240 kilometer lang og går gjennom Finnskogen både på norsk og svensk side av grensen.

Les mer

Følg oss på Instagram

@visitkongsvingerregionen