Hva skjer

PAN Tretopphytter - et av verdens 50 mest fascinerende bygg!

Daily Mail er Storbritannias største nettavis, og har i høst listet opp de mest slående og unike byggene i verden. PAN Tretopphytter i Åsnes kom på en imponerende 16.-plass på denne listen.PAN Tretopphytter i Åsnes fortsetter å imponere folk verden over. Når Storbritannias største nettavis, Daily Mail, skal liste opp verdens mest slående og unike bygg rettes også blikket mot Finnskogen og PAN Tretopphytter.– The PAN Treetop Cabin, in Norway, is perched up among the treetops of in Finnskogen, a forest region on the Swedish border, heter det i omtalen på nettsiden.

Les mer

Område:   Finnskogen

Vis i kart
Photo Marcus Ek PAN
Marcus Ek PAN

Arkitekt- og prisvinnende ferieopplevelse

Hyttene har fått mye oppmerksomhet for sitt unike design og banebrytende ingeniørløsninger. I 2019 vant PAN Tretopphytter hovedprisen i den prestisjetunge arkitekturkonkurransen European Steel Design Awards. Hyttene fikk prisen i konkurranse med blant annet hovedkontoret til Adidas, den nye tennisarenaen på French Open og ni andre finalister.

PAN Tretopphytter har også vært nominert til internasjonale priser gjennom Arch Daily Buliding of the Year, Deezeen Awards, Architizer A+ Awards og AD Design Awards.

Prosjektet er tegnet av sivilarkitekt Espen Surnevik med utregninger gjort av sivilingeniør Finn-Erik Nilsen. Arkitektens visjon var å lage noe som skulle falle naturlig inn i det eksisterende landskapet, uten å lage inngrep i naturen. Skogen har vært den viktigste inspirasjonskilden, men også nord-amerikanske A-lodges, kraftmaster og husene i Mummidalen har vært sentrale i den kreative prosessen.

Surnevik fikk i 2016 Statens Byggeskikkpris og flere internasjonale arkitektpriser for arbeidet med Våler kirke. Nilsen har utviklet kjente monumenter som Nasjonale Turistveier og Juvet Landskapshotell. I PAN Tretopphytter er det skapt et prosjekt som er nyskapende, utfordrende og inkluderende.

Vinter stjernehimmel PAN
Panhytter iancorlessphotography

Følg oss på Instagram

@visitkongsvingerregionen

Bilde fra Visit Kongsvinger Regionen sin Instagram profil
Visste du at Hans Børli ble født på denne dagen for 105 år siden?💚«Det eneste gode jeg har å si om disse forbannede vinterkveldene, er stjernehimmelen.» Hans Børli.🌲Dikteren Hans Børli (1918–1989) levde hele sitt liv i Eidskog kommune. Han vokste opp under små kår inne på Fjeldskogen. Han ble tidlig glad i bøker og utmerket seg på skolen. Forsøk på videre utdanning ble stoppet av krigen. I krigsårene vikarierte han som skolelærer på sitt hjemsted, arbeidet i skogen og fungerte samtidig som grenselos for flyktninger til Sverige. Da freden kom, stiftet Hans Børli familie og flyttet til Tobøl. Skogen ble hans fremtidige arbeidsplass, som tømmerhogger.Hans Børlis er ofte blitt karakterisert som «Skogens dikter», en betegnelse han selv både likte og mislikte. Utgangspunktet var skogen. Den kjente han bedre enn noen. Trolsk natur, drømmer, blodslit, sorg og glede. I sin kamp med ordene førte han oss inn i politikk, til fremmede kulturer og ble i økende grad opptatt av eksistensielle problemer som ensomhet, krig, fangenskap, angst, tro, tvil og død.Børlis litterære produksjon strekker seg over tidsrommet 1933–1988, fra han debuterte i Kongsvinger Arbeiderblad med skolestilen «I snestorm og kulde» til hans siste, retrospektive verk, «Med øks og lyre». I alt ble det 22 diktsamlinger og seks prosabøker. En diktsamling, en roman og en aforismebok, «Tankestreif», er utgitt posthumt. Hans Børli skrev forøvrig et par uhøytidelige skuespill og bidro med fortellinger, dikt og noveller i flere aviser og ukeblad. Dessuten var han en flittig brevskriver.Hans Børli er oversatt til flere språk, blant annet tjekkisk, russisk, tysk og spansk, og han mottok en rekke litterære priser. @hansborli_tyrielden @Oppistuen #hansbørli #skogensdikter #skog #eidskog #oppistuen #kongsvingermuseum #anno #norgesgrønnehjerte #visitnorway