Hva skjer

PAN Tretopphytter - et av verdens 50 mest fascinerende bygg!

Daily Mail er Storbritannias største nettavis, og har i høst listet opp de mest slående og unike byggene i verden. PAN Tretopphytter i Åsnes kom på en imponerende 16.-plass på denne listen.PAN Tretopphytter i Åsnes fortsetter å imponere folk verden over. Når Storbritannias største nettavis, Daily Mail, skal liste opp verdens mest slående og unike bygg rettes også blikket mot Finnskogen og PAN Tretopphytter.– The PAN Treetop Cabin, in Norway, is perched up among the treetops of in Finnskogen, a forest region on the Swedish border, heter det i omtalen på nettsiden.

Les mer

Område:   Finnskogen

Vis i kart
Photo Marcus Ek PAN
Marcus Ek PAN

Arkitekt- og prisvinnende ferieopplevelse

Hyttene har fått mye oppmerksomhet for sitt unike design og banebrytende ingeniørløsninger. I 2019 vant PAN Tretopphytter hovedprisen i den prestisjetunge arkitekturkonkurransen European Steel Design Awards. Hyttene fikk prisen i konkurranse med blant annet hovedkontoret til Adidas, den nye tennisarenaen på French Open og ni andre finalister.

PAN Tretopphytter har også vært nominert til internasjonale priser gjennom Arch Daily Buliding of the Year, Deezeen Awards, Architizer A+ Awards og AD Design Awards.

Prosjektet er tegnet av sivilarkitekt Espen Surnevik med utregninger gjort av sivilingeniør Finn-Erik Nilsen. Arkitektens visjon var å lage noe som skulle falle naturlig inn i det eksisterende landskapet, uten å lage inngrep i naturen. Skogen har vært den viktigste inspirasjonskilden, men også nord-amerikanske A-lodges, kraftmaster og husene i Mummidalen har vært sentrale i den kreative prosessen.

Surnevik fikk i 2016 Statens Byggeskikkpris og flere internasjonale arkitektpriser for arbeidet med Våler kirke. Nilsen har utviklet kjente monumenter som Nasjonale Turistveier og Juvet Landskapshotell. I PAN Tretopphytter er det skapt et prosjekt som er nyskapende, utfordrende og inkluderende.

Vinter stjernehimmel PAN
Panhytter iancorlessphotography

Følg oss på Instagram

@visitkongsvingerregionen