Om oss

Hvem er Visit Kongsvingerregionen?

Så hyggelig at du vil lese mer om oss! Visit Kongsvingerregionen er destinasjonsselskapet for kommunene Kongsvinger, Eidskog, Nord-Odal og Åsnes og Grue. Kommunene eier og finansierer selskapet.

“ Vi skal skape reiselyst til Norges grønne hjerte ”

Visit Kongsvingerregionen har hovedansvaret for å realisere regionens destinasjonsstrategi i tett samarbeid med regionens kommuner og næringsliv. Strategien er førende for reiselivssatsingen i hele regionen.

Mål og strategi

De viktigste oppgavene våre er å drive markedsføring som skaper reiselyst hos alle, synliggjøre samarbeidet med reiselivsaktørene og øke reiseaktiviteten til regionen.

 • Nettverksbygging – koble reiselivsaktørene sammen
 • Forretningsutvikling – smart samhandling
 • Markedsføring – økt synlighet i markedet

Hvis du har lyst kan du lese mer om vår strategi her.

Norges Grønne Hjerte 💚

Ekte. Eventyrlig. Naturlig. Grønne.

Ditt naturlige ferieparadis.

Vakre, frodige landbruksbygder. Endeløse, duvende skoglandskap. Idylliske sjøer og spennende elver. Kongsvingerregionen er Norges grønne hjerte!

Her ligger Finnskogen, det mytiske og grønne grenselandet. Her ligger Storsjøen, Odalens egen innlandsskjærgård. Lengst nord finner du Solør med langstrakte kornåkrer og fantastiske tretopphytter. I Eidskog lages naturinspirert glasskunst på Magnor. Dette er Hans Børli, skogens dikters, egne hjemtrakter. For ikke å glemme Kongsvinger, med festningen og gamlebyen Øvrebyen. Her vokste kunstneren Erik Werenskiold opp på slutten av 1800-tallet. I de idylliske kvartalene i Øvrebyen møter kulturhistorien hippe kafeer, spennende småbutikker og et av Norges mest romantiske hoteller.

Hva med å ta turen til Norges grønne hjerte, og la det bli ditt ferieparadis? Her finner du unike naturopplevelser, flotte og annerledes overnattingssteder og mange spennende aktiviteter du kan fylle Norgesferien med.

Her er det god plass til å ha fine opplevelser sammen, i en raus natur med god plass til mange.

Vi ønsker deg velkommen til oss med åpne armer og varme hjerter, og håper vi vil gi deg opplevelser for livet!

Styret

 • Styrets leder Arne Udnesseter
 • Styremedlem Solveig Grepperud
 • Styremedlem Kjersti Wangen
 • Styremedlem Knut Egil Bekkevold
 • Styremedlem Stine Sannerud
 • Styremedlem Rolf Magnus Grenberg
 • Daglig leder Ane Ingeborg Sandnæs
 • Regnskapsfører Kongsvinger Kommune

Følg oss på Instagram

@visitkongsvingerregionen

Bilde fra Visit Kongsvinger Regionen sin Instagram profil
🎁 Gi bort en historisk opplevelse til jul?🎄 Vi anbefaler historisk vinterfest lørdag 19.februar 2022 kl. 19:00 hos kommandant Fredrik Werenskiold og hans kone Jensine! ✨ 💚Sammen med ekteparet Thomasine og Jonas Lie byr de på mat, musikk, historier og mye humor i barndomshjemmet til kunstneren Erik Werenskiold. 💚Fra du blir møtt i døren til Kommandantboligen på historiske Kongsvinger Festning til takk for maten-talen blir du tatt med 150 år tilbake i tid. 💚Det serveres en historisk tre-retters middag med forrett, hovedrett og dessert inkludert kaffe. 💚Pris kr 995 - skreddersydde gavekort til julegaver tilgjengelig! 💚Gjennom måltidet lærer du mer om livet i gamle Kongsvinger og hvordan familier som Werenskiold og Lie var med på å forme det nye Norge som vokste frem etter 1814 – en prosess som førte til frigjøringen i 1905. Familievenner som Bjørnstjerne Bjørnson, Aasmund Olavsson Vinje og Ole Bull er en naturlig del av samtalen, det samme er Thomasine sin fabelaktige søster Erika Lie. 💚Kveldens vertskap er Eva Vermundsberget, Øivind Roos, Mette Jernberg Skogbakken og Lars Ovlien.💚Trenger du overnatting? Kontakt Festningen Hotel & Resort. De tilbyr enkeltrom for kr 895 og dobbeltrom for kr 1495 inkludert frokost. Gi beskjed om at du skal på historisk middag når du booker.#visitkongsvingerregionen #norgesgrønnehjerte #visitnorway #christmas #jul #julegave #gavekort #eventyrligopplevelse #historiskopplevelse #vinterfest #larsovlien #evavermundsberget #øivindroos #metteskogbakken #kongsvingerfestning #festningenhotelogresort