Spisesteder

Milepelen Hotell og Vertshus

Milepelen Hotell og Vertshus ligger i hjertet av Nord-Odal, langs Sandselva som renner ut i Storsjøen. Her tilbys 26 rom, restaurant og bar. I kort avstand finner du Sagstua Skolemuseum og barndomshjemmet til Sigurd Hoel.

Les mer
  • Bar / pub
  • Restaurant
  • Hotell

Bunesveien 19, 2120 Sagstua

Vis i kart

Nord-odal

Milepelen II

Beskrivelse

Et hotell og vertshus i hjertet av Nord-Odal. De har 26 rom nydelige rom med gode senger, restaurant med plass til 100 personer, nytt møterom med plass til 30 og nyoppusset oppholdsrom.

Bo i Nord-Odal, her får du tid til å ta livet med ro, og gjøre ting som gir deg påfyll i en hektisk hverdag. Med god tilgang på fantastiske naturområder og vakre omgivelser kan vi love at du får energipåfyll til å takle stressende møter og hverdager ellers. Selv om du er på arrangement i Oslo, på Hamar, på Gardermoen eller Eidsvoll så er det fullt mulig å nå fram til Milepelens deilige rom innen sengetid! Hos oss får du flott utsikt mot vannet nesten uansett hvilket rom du bor i. Alle rommene er nylig pusset opp i moderne stil med en lun og hyggelig atmosfære. 3 av rommene er spesielt tilpasset rullestolbrukere.

Den kjente forfatteren Sigurd Hoel ble født i 1890 og vokste opp i Nord-Odal, på Sagstua. I 1947 skrev han et av hans hovedverker: Møte ved milepelen. Denne tittelen var også passende for bygget , som er ment å være møtestedet for mennesker i alle aldre og for ulike livshendelser.

Følg oss på Instagram

@visitkongsvingerregionen

Bilde fra Visit Kongsvinger Regionen sin Instagram profil
Visste du at Hans Børli ble født på denne dagen for 105 år siden?💚«Det eneste gode jeg har å si om disse forbannede vinterkveldene, er stjernehimmelen.» Hans Børli.🌲Dikteren Hans Børli (1918–1989) levde hele sitt liv i Eidskog kommune. Han vokste opp under små kår inne på Fjeldskogen. Han ble tidlig glad i bøker og utmerket seg på skolen. Forsøk på videre utdanning ble stoppet av krigen. I krigsårene vikarierte han som skolelærer på sitt hjemsted, arbeidet i skogen og fungerte samtidig som grenselos for flyktninger til Sverige. Da freden kom, stiftet Hans Børli familie og flyttet til Tobøl. Skogen ble hans fremtidige arbeidsplass, som tømmerhogger.Hans Børlis er ofte blitt karakterisert som «Skogens dikter», en betegnelse han selv både likte og mislikte. Utgangspunktet var skogen. Den kjente han bedre enn noen. Trolsk natur, drømmer, blodslit, sorg og glede. I sin kamp med ordene førte han oss inn i politikk, til fremmede kulturer og ble i økende grad opptatt av eksistensielle problemer som ensomhet, krig, fangenskap, angst, tro, tvil og død.Børlis litterære produksjon strekker seg over tidsrommet 1933–1988, fra han debuterte i Kongsvinger Arbeiderblad med skolestilen «I snestorm og kulde» til hans siste, retrospektive verk, «Med øks og lyre». I alt ble det 22 diktsamlinger og seks prosabøker. En diktsamling, en roman og en aforismebok, «Tankestreif», er utgitt posthumt. Hans Børli skrev forøvrig et par uhøytidelige skuespill og bidro med fortellinger, dikt og noveller i flere aviser og ukeblad. Dessuten var han en flittig brevskriver.Hans Børli er oversatt til flere språk, blant annet tjekkisk, russisk, tysk og spansk, og han mottok en rekke litterære priser. @hansborli_tyrielden @Oppistuen #hansbørli #skogensdikter #skog #eidskog #oppistuen #kongsvingermuseum #anno #norgesgrønnehjerte #visitnorway