Spisesteder

Milepelen Hotell og Vertshus

Milepelen Hotell og Vertshus ligger i hjertet av Nord-Odal, langs Sandselva som renner ut i Storsjøen. Her tilbys 26 rom, restaurant og bar. I kort avstand finner du Sagstua Skolemuseum og barndomshjemmet til Sigurd Hoel.

Les mer
  • Bar / pub
  • Restaurant
  • Hotell

Bunesveien 19, 2120 Sagstua

Vis i kart

Nord-odal

Milepelen II

Beskrivelse

Et hotell og vertshus i hjertet av Nord-Odal. De har 26 rom nydelige rom med gode senger, restaurant med plass til 100 personer, nytt møterom med plass til 30 og nyoppusset oppholdsrom.

Bo i Nord-Odal, her får du tid til å ta livet med ro, og gjøre ting som gir deg påfyll i en hektisk hverdag. Med god tilgang på fantastiske naturområder og vakre omgivelser kan vi love at du får energipåfyll til å takle stressende møter og hverdager ellers. Selv om du er på arrangement i Oslo, på Hamar, på Gardermoen eller Eidsvoll så er det fullt mulig å nå fram til Milepelens deilige rom innen sengetid! Hos oss får du flott utsikt mot vannet nesten uansett hvilket rom du bor i. Alle rommene er nylig pusset opp i moderne stil med en lun og hyggelig atmosfære. 3 av rommene er spesielt tilpasset rullestolbrukere.

Den kjente forfatteren Sigurd Hoel ble født i 1890 og vokste opp i Nord-Odal, på Sagstua. I 1947 skrev han et av hans hovedverker: Møte ved milepelen. Denne tittelen var også passende for bygget , som er ment å være møtestedet for mennesker i alle aldre og for ulike livshendelser.

Følg oss på Instagram

@visitkongsvingerregionen

Bilde fra Visit Kongsvinger Regionen sin Instagram profil
🎁 Gi bort en historisk opplevelse til jul?🎄 Vi anbefaler historisk vinterfest lørdag 19.februar 2022 kl. 19:00 hos kommandant Fredrik Werenskiold og hans kone Jensine! ✨ 💚Sammen med ekteparet Thomasine og Jonas Lie byr de på mat, musikk, historier og mye humor i barndomshjemmet til kunstneren Erik Werenskiold. 💚Fra du blir møtt i døren til Kommandantboligen på historiske Kongsvinger Festning til takk for maten-talen blir du tatt med 150 år tilbake i tid. 💚Det serveres en historisk tre-retters middag med forrett, hovedrett og dessert inkludert kaffe. 💚Pris kr 995 - skreddersydde gavekort til julegaver tilgjengelig! 💚Gjennom måltidet lærer du mer om livet i gamle Kongsvinger og hvordan familier som Werenskiold og Lie var med på å forme det nye Norge som vokste frem etter 1814 – en prosess som førte til frigjøringen i 1905. Familievenner som Bjørnstjerne Bjørnson, Aasmund Olavsson Vinje og Ole Bull er en naturlig del av samtalen, det samme er Thomasine sin fabelaktige søster Erika Lie. 💚Kveldens vertskap er Eva Vermundsberget, Øivind Roos, Mette Jernberg Skogbakken og Lars Ovlien.💚Trenger du overnatting? Kontakt Festningen Hotel & Resort. De tilbyr enkeltrom for kr 895 og dobbeltrom for kr 1495 inkludert frokost. Gi beskjed om at du skal på historisk middag når du booker.#visitkongsvingerregionen #norgesgrønnehjerte #visitnorway #christmas #jul #julegave #gavekort #eventyrligopplevelse #historiskopplevelse #vinterfest #larsovlien #evavermundsberget #øivindroos #metteskogbakken #kongsvingerfestning #festningenhotelogresort