Opplevelser

Nedre Øieren Gård

Nedre Øieren Gård, ligger høyt og fritt, omkranset av et vakkert kulturlandskap med utsikt over Øiersjøen og med skogene rundt. Her kan en fornemme hva finnene så og følte da de kom hit til området på 1600-tallet. Gården ligger på Øiermoen i Brandval Finnskog, Kongsvinger kommune.Åpner etter påske og tar i mot gjester frem til september.

Les mer
  • Historisk bygning
  • Kultur
  • Gård
  • Gård

Rugbråtavegen 61, NO-2218 Lundersæter

Vis i kart

Finnskogen

Nedre Øieren Gård

Beskrivelse

Omgivelsene er unike for den som er interessert i fot-, sykkel- eller padleturer, jakt og fiske, eller andre former for friluftsliv. Her er muligheter for rekreasjon og avkobling. Støyen fra sivilisasjonens mas er ukjent inne på skogen og impulsene naturen gir desto sterkere.

Kan hende vil historien og mystikken føles på kropp og sjel når du tar deg god tid og lar inntrykk og omgivelser sige innpå deg. I det vakre kulturlandskapet skapt på 1600-tallet av finske innvandrere, og med gårdens mange vel bevarte minner over livet fem -seks generasjoner tilbake, kan et besøk her gi perspektiv til livet vi lever i dag. Kanskje vil ”folkeminnene” på gården gi impulser til gode valg i egne liv? Ved siden av å nyte utsikten fra gårdstunet til blåne etter blåne av stille, ”bølgende” skoger, er det gode muligheter for sykling, bading, fisking og kanopadling på Øiersjøen eller andre Finnskog-vann.

Eiendommen ble ryddet på 1600-tallet av finner som kom fra Savolaks via Sverige. Ildsjelen som driver eiendommen i dag er Paal Øieren, og er den 9. bruker og 5. selveieren av slekten Karvainen. Eiendommen er på 50 da dyrket mark (grasproduksjon) og 2000 da skog.

Fjøset var i bruk til sitt opprinnelige formål fra 1933 til 1952. I 1997 sto det ferdig som turisthytte, med stue, gang, soverom, kjøkken, toalett, dusj og sauna.

Følg oss på Instagram

@visitkongsvingerregionen