Overnatting

PAN Tretopphytter

PAN Tretopphytter tilbyr helt unike bo- og overnattingsmuligheter høyt oppe blant tretoppene på Finnskogen. Hyttene har vunnet mange priser for sin unike, naturnære arkitektur, og fått mye oppmerksomhet i internasjonal presse. En helt særegen mulighet for naturelskere i alle aldre.

Les mer
  • Hytte
  • Friluftsliv

Joger Hansens Veg 2280, 2280 Gjesåsen

Vis i kart

Finnskogen

Photo Marcus Ek PAN 1 2

Beskrivelse

PAN Tretopphytter ligger på Finnskogen i Solør, et naturområde med stor artsrikdom og rik historie. Mystikk og det uforklarlige har alltid vært en del av dagliglivet på Finnskogen. Skogfinnenes viktigste gud var Tapio, en finsk utgave av skogguden Pan.

PAN Tretopphytter er et tilbud til naturelskere i alle aldre. Her kan større og mindre reisefølger samles i et varmt og trygt miljø over generasjonsgrensene. De seks sengeplassene gjør at hele familien eller vennegjengen kan reise sammen. Og med to hytter i kort avstand, vil man kunne utvide reisefølget til hele storfamilien, større venneflokker eller mindre bedrifter. Sammen kan man oppleve den unike naturen og dyrelivet på Finnskogen ved enten å roe helt ned, eller å ha et aktivt og variert opphold. PAN fyller alle rekreasjonsbehov gjennom alle årstider.

Hyttene har fått mye oppmerksomhet for sitt unike design og banebrytende ingeniørløsninger. I 2019 vant PAN Tretopphytter hovedprisen i den prestisjetunge arkitekturkonkurransen European Steel Design Awards og i 2023 vant PAN Tretopphytter prisen for «Best accommodation» delt ut av Scandinavian Outdoor Travel Award 2023.

Sertifiseringer

Følg oss på Instagram

@visitkongsvingerregionen

Bilde fra Visit Kongsvinger Regionen sin Instagram profil
Visste du at Hans Børli ble født på denne dagen for 105 år siden?💚«Det eneste gode jeg har å si om disse forbannede vinterkveldene, er stjernehimmelen.» Hans Børli.🌲Dikteren Hans Børli (1918–1989) levde hele sitt liv i Eidskog kommune. Han vokste opp under små kår inne på Fjeldskogen. Han ble tidlig glad i bøker og utmerket seg på skolen. Forsøk på videre utdanning ble stoppet av krigen. I krigsårene vikarierte han som skolelærer på sitt hjemsted, arbeidet i skogen og fungerte samtidig som grenselos for flyktninger til Sverige. Da freden kom, stiftet Hans Børli familie og flyttet til Tobøl. Skogen ble hans fremtidige arbeidsplass, som tømmerhogger.Hans Børlis er ofte blitt karakterisert som «Skogens dikter», en betegnelse han selv både likte og mislikte. Utgangspunktet var skogen. Den kjente han bedre enn noen. Trolsk natur, drømmer, blodslit, sorg og glede. I sin kamp med ordene førte han oss inn i politikk, til fremmede kulturer og ble i økende grad opptatt av eksistensielle problemer som ensomhet, krig, fangenskap, angst, tro, tvil og død.Børlis litterære produksjon strekker seg over tidsrommet 1933–1988, fra han debuterte i Kongsvinger Arbeiderblad med skolestilen «I snestorm og kulde» til hans siste, retrospektive verk, «Med øks og lyre». I alt ble det 22 diktsamlinger og seks prosabøker. En diktsamling, en roman og en aforismebok, «Tankestreif», er utgitt posthumt. Hans Børli skrev forøvrig et par uhøytidelige skuespill og bidro med fortellinger, dikt og noveller i flere aviser og ukeblad. Dessuten var han en flittig brevskriver.Hans Børli er oversatt til flere språk, blant annet tjekkisk, russisk, tysk og spansk, og han mottok en rekke litterære priser. @hansborli_tyrielden @Oppistuen #hansbørli #skogensdikter #skog #eidskog #oppistuen #kongsvingermuseum #anno #norgesgrønnehjerte #visitnorway