Opplevelser

DNT Finnskogen & Omegn

DNT Finnskogen & Omegn jobber for at enda flere skal få muligheten til å oppleve friluftslivet og den flotte naturen vi har rundt oss. Enten du er ung eller gammel, helt fersk eller erfaren - de har turer, aktiviteter, stier og hytter for deg.DNT har flere lokale lag i vår region som kan gi deg flotte tips om turstier og muligheter for overnatting i DNT-hytter.

Les mer
  • Friluftsliv
  • Tur

Bruvegen, 2260 Kirkenær

Vis i kart

Finnskogen

DNT Lebiko
DNT Lebiko

Beskrivelse

På Finnskogen møter du bølgende, skogkledde åser med elvedaler, store og små innsjøer og myrområder. Hele veien kan du finne gamle kulturminner fra den skogfinske kulturen. Sammen med et rikt dyre- og fugleliv, gjør dette Finnskogen til et spennende terreng å vandre i både for milslukeren og småbarnsfamilien.

Ved hjelp av UT.no og "SjekkUT-liste" kan kan du ta turen til noen av Finnskogen og omegn sine høyeste topper.

Finnskogleden er en vandringsled som går mellom Morokulien på grensen mellom Eidskog og Eda i sør, og Søre Osen i Trysil i nord. Den er cirka 240 kilometer lang og går gjennom Finnskogen både på norsk og svensk side av grensen.


Finnskogrunden er en av de Historiske vandreruter. Et samarbeid mellom DNT og Riksantikvaren, som gjør gamle ferdselsveier bedre kjent og mer brukt. Finnskogrunden byr på flotte friluftsopplevelser i kombinasjon med unik kulturarv.

7-torprunden er navnet på en 8,2 km lang rundtur på svensk side i Torsby kommun - Lekvattnet, og på norsk side på Varaldskogen i Kongsvinger kommune.

På Finnskogen møter du også den unike skogfinske kulturen. Fra midten av 1600-tallet innvandret skogfinner fra Finland til Sverige og Norge. Mange av dem slo seg ned på det som i dag kalles Finnskogen på norsk og svensk side. Ennå i dag kan du se den skogfinske kulturen i byggeskikk, kulturminner, geografiske navn og ved at skogfinsk "ånd" fortsatt gjennomsyrer Finnskogen.

Her kan DNT Finnskogen og Omegn med sine samarbeidspartnere by på rundt 1200 km blåmerket stier. Mange stengte veier gir meget gode sykkelmuligheter på Finnskogen og området gir også mange gode padlemuligheter med kano.

Følg oss på Instagram

@visitkongsvingerregionen