Opplevelser

"Eventyrfestningen" - en magisk familiemusikal på Kongsvinger festning!

En magisk sommerkveld under stjernehimmelen for hele familien ved en av Norges vakreste festninger. «Oberst Krebs og de skotske spionene» er en storslått utendørs kveldsforestilling på Kongsvinger festning, stappfull av musikk, dans, humor, magi og varme. Forestillingen passer for hele familien, fra 5 år og oppover.

Les mer
  • Kultur
  • Arrangement

Kongsvinger festning 22, 2213 Kongsvinger

Vis i kart

Kongsvinger

2022 Eventyrfestningen

Beskrivelse


«Oberst Krebs og de skotske spionene» spilles utendørs på Kongsvinger festning sommeren 2024 - 6 forestillinger mellom 5. og 13. juli.

Billetter i salg nå!

Over 7000 har sett familiemusikalen «Oberst Krebs og jakten på festningssverdet» på Kongsvinger festning. Nå har du igjen sjansen til å få med deg splitter en ny forestilling sommeren 2024!

Oberst Krebs har nettopp vunnet slaget ved Lier og Matrand, og det må feires! Midt under festen banker det plutselig på festningsportene. En skotsk teatertrupp står utenfor og søker ly for natten. Har de kommet den lange veien bare for å tilby tidenes show, eller har de skumle hensikter gjemt under kilten? Hva skjuler seg egentlig begravet dypt under Kongsvinger festning? Og kan Krebs virkelig stikke av med hovedrollen under kveldens forestilling?

Mer enn førti skuespillere og dansere står på scena når sola går ned bak festningsmurene i juli.

Regi: Harald Engan

Idé og manus: Martin Høgberget og Harald Engan

Komponist og musikalsk ansvarlig: Bjørge Verbaan

Koreograf: Simen Gloppen

Kostymedesign: Tuva Listau

Scenograf: Mette Skogbakken

Forestillingen produseres av Foreningen Eventyrfestningen

“Dette er ikke bare en sjarmerende, medrivende og morsom familieforestilling, det er også en oppvisning i profesjonalitet i alle ledd: Manuset, kostymene, musikken, dansenumrene, vokalprestasjonene, scenografien – alt trekker i samme lekne retning og utføres på et imponerende høyt nivå.

Mens mørket senker seg over amfiet og lyskasterne danser over festningsmuren, har sjuåringen på fanget mitt helt glemt at klokka for lengst har passert leggetid.”

- Forfatter Heidi Linde etter urpremieren i 2021

Følg oss på Instagram

@visitkongsvingerregionen

Bilde fra Visit Kongsvinger Regionen sin Instagram profil
Visste du at Hans Børli ble født på denne dagen for 105 år siden?💚«Det eneste gode jeg har å si om disse forbannede vinterkveldene, er stjernehimmelen.» Hans Børli.🌲Dikteren Hans Børli (1918–1989) levde hele sitt liv i Eidskog kommune. Han vokste opp under små kår inne på Fjeldskogen. Han ble tidlig glad i bøker og utmerket seg på skolen. Forsøk på videre utdanning ble stoppet av krigen. I krigsårene vikarierte han som skolelærer på sitt hjemsted, arbeidet i skogen og fungerte samtidig som grenselos for flyktninger til Sverige. Da freden kom, stiftet Hans Børli familie og flyttet til Tobøl. Skogen ble hans fremtidige arbeidsplass, som tømmerhogger.Hans Børlis er ofte blitt karakterisert som «Skogens dikter», en betegnelse han selv både likte og mislikte. Utgangspunktet var skogen. Den kjente han bedre enn noen. Trolsk natur, drømmer, blodslit, sorg og glede. I sin kamp med ordene førte han oss inn i politikk, til fremmede kulturer og ble i økende grad opptatt av eksistensielle problemer som ensomhet, krig, fangenskap, angst, tro, tvil og død.Børlis litterære produksjon strekker seg over tidsrommet 1933–1988, fra han debuterte i Kongsvinger Arbeiderblad med skolestilen «I snestorm og kulde» til hans siste, retrospektive verk, «Med øks og lyre». I alt ble det 22 diktsamlinger og seks prosabøker. En diktsamling, en roman og en aforismebok, «Tankestreif», er utgitt posthumt. Hans Børli skrev forøvrig et par uhøytidelige skuespill og bidro med fortellinger, dikt og noveller i flere aviser og ukeblad. Dessuten var han en flittig brevskriver.Hans Børli er oversatt til flere språk, blant annet tjekkisk, russisk, tysk og spansk, og han mottok en rekke litterære priser. @hansborli_tyrielden @Oppistuen #hansbørli #skogensdikter #skog #eidskog #oppistuen #kongsvingermuseum #anno #norgesgrønnehjerte #visitnorway