Opplevelser

Vinger Kirke «Klang under Kuppelen»

Kongsvingers vakre kirke fra 1600-tallet ligger ved foten av Øvrebyen, Kongsvingers gamleby. Med sin karakteristiske løkkuppel er den et yndet og vakkert fotomotiv. Kirken benyttes i dag blant annet til den populære konsertserien «Klang under Kuppelen», der både lokale og nasjonale artister opptrer.

Les mer
  • Historisk bygning
  • Kultur
  • Arrangement

Vestre Solørveg 2, 2213 Kongsvinger

Vis i kart

Kongsvinger

Kongsvinger vinger kirke Kopi

Beskrivelse

Kirken er hovedkirken i Vinger og står i dag ved Øvrebyen i byen Kongsvinger. Den er en hvitmalt korskirke i tre fra 1697 med et løkkuppelformet klokketårn fra 1855.

Tittelen på konsertserien "Klang under kuppelen" er inspirert av kirkens særegne løkkuppel, som er en velkjent del av bybildet i Kongsvinger. Konsertserien tilbyr musikkopplevelser av høy kunstnerisk kvalitet, med både kjente og mindre kjente utøvere i landets toppsjikt. Hvert sesong program inkluderer ulike sjangre, med hovedvekt på klassisk musikk. Kirkens fremragende instrumenter er brukt flittig.

Søndag 11.september kl. 19:00 "Operahistorien på 60 minutter". Idé og Manus: Dagfinn Andersen, Knut Kristian Mohn, Hanne Korsbrekke Askeland og Sara Aasen. Regi: Bjørn Sæter
Billetter på tikkio.com eller kirkekontoret. Billettpris kr 250 (under 18 år gratis)

Følg med på vår arrangementskalender for flere arrangement i Vinger Kirke!

Følg oss på Instagram

@visitkongsvingerregionen