Maarud Gaard Opplevelser

Vilt, vakkert og velsmakende! Maarud Gaard Opplevelser er et særegent kurs- og konferansesenter midt i skogen ved idylliske Sæterlisjøen, kun én time fra Oslo og Gardermoen. Her finner du 70.000 måls tumleplass, vakre vegger fylt med historie og et åpent vertskap som legger alt til rette for opphold og seminarer. De kulinariske måltidene kan serveres midt i naturen eller i spisesalen. Overnattingstilbudet favner bredt, enten du vil sove i lavvo eller foretrekker myke senger. Og hva med å holde ball i muséet på Maarud Hovedgård?

Les mer
  • Overnatting
  • Gård
  • Opplevelser

Finnholtveien 1469, 2114 Disenå

Vis i kart

Sør-odal

14

Beskrivelse

Overnatting

Midt i skogen i en rydning ligger det noen gamle og vakre hus. Villaen og Huka heter de og er vitnesbyrd om et skogbrukersamfunn som var. Så har vi Skogheim, skogsarbeidernes hus. Hit kom karene ruslende med øksa over skulderen i skumringen, her ventet kokka med middagen.

Mat & drikke

De serverer gjerne fem retter med kulinariske opplevelser i et festpyntet lokale, og like gjerne samme meny midt i villmarka! Grillet villsvin, rømmesurret ørret, innbakt hjortefilét og rødvinsmarinert elgstek.

Kafe Huka

Kafe Huka er et møtested for lokalbefolkningen og feriegjester ved Maarud Gaard Opplevelser. Her serveres alt fra flesk og duppe, til sveitsisk ostefondue og tradisjonelle elgkarbonader! Åpent hver søndag kl. 12 - 17 på vinteren fra og med søndag 13.februar, les mer her for oppdaterte åpningstider og meny: www.facebook.com/kafehuka

Følg oss på Instagram

@visitkongsvingerregionen

Bilde fra Visit Kongsvinger Regionen sin Instagram profil
Visste du at Hans Børli ble født på denne dagen for 105 år siden?💚«Det eneste gode jeg har å si om disse forbannede vinterkveldene, er stjernehimmelen.» Hans Børli.🌲Dikteren Hans Børli (1918–1989) levde hele sitt liv i Eidskog kommune. Han vokste opp under små kår inne på Fjeldskogen. Han ble tidlig glad i bøker og utmerket seg på skolen. Forsøk på videre utdanning ble stoppet av krigen. I krigsårene vikarierte han som skolelærer på sitt hjemsted, arbeidet i skogen og fungerte samtidig som grenselos for flyktninger til Sverige. Da freden kom, stiftet Hans Børli familie og flyttet til Tobøl. Skogen ble hans fremtidige arbeidsplass, som tømmerhogger.Hans Børlis er ofte blitt karakterisert som «Skogens dikter», en betegnelse han selv både likte og mislikte. Utgangspunktet var skogen. Den kjente han bedre enn noen. Trolsk natur, drømmer, blodslit, sorg og glede. I sin kamp med ordene førte han oss inn i politikk, til fremmede kulturer og ble i økende grad opptatt av eksistensielle problemer som ensomhet, krig, fangenskap, angst, tro, tvil og død.Børlis litterære produksjon strekker seg over tidsrommet 1933–1988, fra han debuterte i Kongsvinger Arbeiderblad med skolestilen «I snestorm og kulde» til hans siste, retrospektive verk, «Med øks og lyre». I alt ble det 22 diktsamlinger og seks prosabøker. En diktsamling, en roman og en aforismebok, «Tankestreif», er utgitt posthumt. Hans Børli skrev forøvrig et par uhøytidelige skuespill og bidro med fortellinger, dikt og noveller i flere aviser og ukeblad. Dessuten var han en flittig brevskriver.Hans Børli er oversatt til flere språk, blant annet tjekkisk, russisk, tysk og spansk, og han mottok en rekke litterære priser. @hansborli_tyrielden @Oppistuen #hansbørli #skogensdikter #skog #eidskog #oppistuen #kongsvingermuseum #anno #norgesgrønnehjerte #visitnorway