Opplevelser

Skålbergsætra

Skålbergsætra i Austvatn, Nord-Odal, var i tradisjonell drift fram til 1960. Etter mange år med forfall og gjengroing har Anno museum og Odalstunet restaurert bygninger og landskap og budeia har på nytt inntatt sætra etter 50 års fravær.Om sommeren er setra åpen hver dag kl. 12-17. Ta gjerne med matpakka og nyt freden på sætervangen.Her kan du få vafler, rømme og pultost i sommer!

Les mer
  • Kultur
  • Historisk bygning
  • Gård

Skålbergsætervegen 76, 2134 Austvatn

Vis i kart

Nord-odal

Skaalbergsetera

Beskrivelse


Skålbergsætra er Odalstunets museumssæter og ligger en mil til skogs på veien mellom Austvatn og Hof i Solør. Her er det drift hver sommer med budeier, kuer, vafler og rømme i en hel måned. Sætra er tilgjengelig både med bil og til fots langs den gamle merkede sætervegen. Grupper er velkommen til å besøke sætra utenom sætertida etter avtale.

Følg Rv209 til du kommer til en avkjøring skiltet «Østmosætra-Solør» på venstre hånd. Kjør ca. 8 km langs Østmosætervegen (bomavgift), til du kommer til Krokmyra. Fra Krokmyra kan man følge den gamle sætervegen til fots, 1-1,5 times vandring i skogen. Starten av stien er merket fra Krokmyra.

Følg oss på Instagram

@visitkongsvingerregionen