Hva skjer

Finnskogleden 30 år!

Finnskogleden - på historiske stier gjennom gammelt landskap!I 2022 er Finnskogleden 30 år og det skal feires hele sommeren, og lørdag 11.juni kan du bli med å feire ledens jubileum på finnegården Purala.Finnskogleden er en vandringsled som går mellom Morokulien på grensen mellom Eidskog og Eda i sør, og Søre Osen i Trysil i nord. Den er cirka 240 kilometer lang og går gjennom Finnskogen både på norsk og svensk side av grensen.

Les mer
  • Friluftsliv

Område:   Finnskogen

Vis i kart
Finnskogleden

Finnskogleden - 13 etapper i et grenseoverskridende skogområde


Hovedarrangement Finnskogleden 30 år

Program og aktiviteter for dagen

Kl 11.00 Fika og velkommen v/ Finnskogen Natur & kulturpark
Kl 11.10 Taler og hilsener
Kl 11.30 Finnskogleden 30 år v/ Heidi Arild
Kl 13.00 Västanå Teater spiller for oss
Kl 14.00 Salg av mat med skogfinsk tilknytning

Informasjon om Västanå Teater: Västanå Teater er kjent i hele Norden, og teaterformen bygger på det fortellende, hvor musikken og dansen ved siden av ordet skaper en særegen form av skuespill. Nettopp dette samspillet mellom tekst, musikk og bevegelse er teaterets kjennemerke

Hele dagen: Niittaho-Jussi omtales som den siste vandreren på Finnskogen. Han ble portrettert i filmen «Finnskog og trollskap» i 1956, og er blant annet kjent for ordtaket «Detta är mina skogar, fast jag äger dom inte». Niitaho-Jussi preger også skiltene langs Finnskogleden. 11.juni kommer han til Purala i Christer Nilssons skikkelse.

DNT Finnskogen og Omegn legger opp til en liten tur, de har med kart og brosjyrer og informerer om turer på Finnskogen i sommer.

Torsby Jaktvårdskrets arrangerer natursti for hele familien.

Det blir smaksprøver fra lokalmatprodusenter fra våre partnere i Finnskogen Natur & kulturpark og mulighet til å kjøpe deres unike lokalmatprodukter fra Finnskogen.

Loddsalg med mange flotte premier. Inntekten går til utvikling av Finnskogleden.

Arrangementet og fika ved ankomst er gratis. Øvrig betales med kontanter, Swish og Vipps.

Følg oss på Instagram

@visitkongsvingerregionen