Handleglede i Kongsvinger­regionen

  • High-end
  • 01.06.2021
Magnor glassverk Camilla Prytz Ragnar Hartvig

Spredt rundt i Kongsvingerregionen ligger flere unike handleperler som må oppleves av deg som besøker området. For den som er på jakt etter uforglemmelige opplevelser ved siden av handleturen finnes også et utvalg gode muligheter i området.

  • Skrevet av:
    Anniken Thue
  • Bilder tatt av:
    Camilla Prytz Ragnar Hartvig

Blås ditt eget glass

La deg fascinere av dyktige glassblåsere i aksjon når du besøker Magnor Glassverk. Glassverket er over 120 år gammelt og har blitt en populær turistattraksjon. Hos fabrikkutsalget kan du kjøpe håndlagde glass og krystallartikler, og i glasshytta kan du blåse ditt eget, helt unike glass. Bli inspirert av de flotte utstillingene i hos Magnor Porselen & Interiør, og gjør gode kjøp til lave priser.

Nyt lokal mat

Benytt sommersesongen til å handle lokale råvarer hos Kongsvingers egen grønnsaksprodusent, Skarstad Gartneri & Gårdsmarked, drevet av familien Skarstad siden 1956. Markedet selger det beste av sommersesongens vekster, lokalprodusert ost og egg fra frittgående høns. Besøk også gartneriet, der du finner sommerens kjæreste uteblomster. Kaffekoppen får du tak i hos Skarstads nye gårdskafé, som åpnet i 2019. Der kan du nyte sommerkosen i idylliske omgivelser, mens barna leker på lekeplassen. Kafeen serverer
hjemmelagde bakevarer og mat laget av sesongens friskeste råvarer.

Opaker Gård i Grue finner du et bredt utvalg av økologisk dyrkede grønnsaker, og de har egen storfeproduksjon. Syvende generasjon som driver gården i dag brenner for regenerativt landbruk og det de omtaler som «ureist» mat – og alt foregår i idylliske naturomgivelser med gylne kornåkrer, grønne skoger og glitrende Glomma som nærmeste nabo.

Skarstad gartneri
Magnor wide

Bli en opplevelse rikere hos Casa Matrand

Handleglede, mote og kulturliv går hånd i hånd hos Casa Matrand. Møbel- og motehuset tilbyr deg personlig veiledning på handleturen, og gir deg muligheten til å unne deg en bli ny-opplevelse hos stilsikre veiledere. Dra på motevisning eller nyt en vinkveld med gla’jazz, og du er garantert god stemning.

Besøk Norges største gjenbrukslåve

Drøm deg bort blant de mange interiørkuppene som finnes i låven på Ullern gård. Ullernlåven er en 1000 kvm stor gjenbruksbutikk proppet full av både gamle og nye skatter til snille priser. Det gigantiske skattekammeret er midt i blinken for deg som er ute etter et vintagekupp, et samleobjekt, et interiørfunn eller inspirasjon, og holder åpent hver helg. Trenger du en pust i bakken etter handleturen kan du besøke gårdskafeen Einars Binge, i det gamle grisehuset, der de serverer mat og drikke i helgene.

Kjøp unik glasskunst hos Astrids Glass

Er du på jakt etter det helt spesielle, bør du ta turen innom Astrids Glass. Astrids Glass holder til i fjøset på det hyggelige småbruket Østheim i utkanten av Magnor. Her får du tak i bruksglass og unik glasskunst, designet og håndlaget av kunstnerparet Astrid Hanssen og Willy Andersson, som både bor og jobber på småbruket. Kunstnerne produserer glass på heltid og holder åpent for publikum i gårdsgalleriet Elsas hus i sommerferien.

Følg oss på Instagram

@visitkongsvingerregionen