Handleglede i Kongsvinger­regionen

  • High-end
  • 01.12.2023
Boblen foto Mona Nordoy for Magnor Glassverk

Spredt rundt i Kongsvingerregionen ligger flere unike handleperler som må oppleves av deg som besøker området. For den som er på jakt etter uforglemmelige opplevelser ved siden av handleturen finnes også et utvalg gode muligheter i området.

  • Skrevet av:
    Anniken Thue
  • Bilder tatt av:
    Mona Nordøy for Magnor Glassverk

Blås ditt eget glass

La deg fascinere av dyktige glassblåsere i aksjon når du besøker Magnor Glassverk. Glassverket er over 120 år gammelt og har blitt en populær turistattraksjon. Hos fabrikkutsalget kan du kjøpe håndlagde glass og krystallartikler, og i glasshytta kan du blåse ditt eget, helt unike glass. Bli inspirert av de flotte utstillingene i hos Magnor Porselen & Interiør, og gjør gode kjøp til lave priser.

Nyt lokal mat

Benytt sommersesongen til å handle lokale råvarer hos Kongsvingers egen grønnsaksprodusent, Skarstad Gartneri & Gårdsmarked, drevet av familien Skarstad siden 1956. Markedet selger det beste av sommersesongens vekster, lokalprodusert ost og egg fra frittgående høns. Besøk også gartneriet, der du finner sommerens kjæreste uteblomster. Kaffekoppen får du tak i hos Skarstads nye gårdskafé, som åpnet i 2019. Der kan du nyte sommerkosen i idylliske omgivelser, mens barna leker på lekeplassen. Kafeen serverer hjemmelagde bakevarer og mat laget av sesongens friskeste råvarer.

Opaker Gård i Grue finner du et bredt utvalg av økologisk dyrkede grønnsaker, og de har egen storfeproduksjon. Syvende generasjon som driver gården i dag brenner for regenerativt landbruk og det de omtaler som «ureist» mat – og alt foregår i idylliske naturomgivelser med gylne kornåkrer, grønne skoger og glitrende Glomma som nærmeste nabo.

Skarstad gartneri
Samarbeid Skarstad O Paker

Bli en opplevelse rikere hos Casa Matrand

Handleglede, mote og kulturliv går hånd i hånd hos Casa Matrand. Møbel- og motehuset tilbyr deg personlig veiledning på handleturen, og gir deg muligheten til å unne deg en bli ny-opplevelse hos stilsikre veiledere. Dra på motevisning eller nyt en vinkveld med gla’jazz, og du er garantert god stemning.

Casa Matrand
Ullernlåven Sør Odal

Besøk Norges største gjenbrukslåve

Drøm deg bort blant de mange interiørkuppene som finnes i låven på Ullern gård. Ullernlåven er en 1000 kvm stor gjenbruksbutikk proppet full av både gamle og nye skatter til snille priser. Det gigantiske skattekammeret er midt i blinken for deg som er ute etter et vintagekupp, et samleobjekt, et interiørfunn eller inspirasjon, og holder åpent hver helg. Trenger du en pust i bakken etter handleturen kan du besøke gårdskafeen Einars Binge, i det gamle grisehuset, der de serverer mat og drikke i helgene.

Et besøk på et av regionens konditorier skuffer aldri

Hos Ingelsrud Konditori tryller de frem de lekreste godsaker - her finner du nydelige kaker og deilige lunsjretter. Gode matopplevelser er et flott minne å ta med seg hjem!

Ingelsrud konditori
Kokk Finnskogtoppen
Finnskogtoppen

Følg oss på Instagram

@visitkongsvingerregionen

Bilde fra Visit Kongsvinger Regionen sin Instagram profil
Visste du at Hans Børli ble født på denne dagen for 105 år siden?💚«Det eneste gode jeg har å si om disse forbannede vinterkveldene, er stjernehimmelen.» Hans Børli.🌲Dikteren Hans Børli (1918–1989) levde hele sitt liv i Eidskog kommune. Han vokste opp under små kår inne på Fjeldskogen. Han ble tidlig glad i bøker og utmerket seg på skolen. Forsøk på videre utdanning ble stoppet av krigen. I krigsårene vikarierte han som skolelærer på sitt hjemsted, arbeidet i skogen og fungerte samtidig som grenselos for flyktninger til Sverige. Da freden kom, stiftet Hans Børli familie og flyttet til Tobøl. Skogen ble hans fremtidige arbeidsplass, som tømmerhogger.Hans Børlis er ofte blitt karakterisert som «Skogens dikter», en betegnelse han selv både likte og mislikte. Utgangspunktet var skogen. Den kjente han bedre enn noen. Trolsk natur, drømmer, blodslit, sorg og glede. I sin kamp med ordene førte han oss inn i politikk, til fremmede kulturer og ble i økende grad opptatt av eksistensielle problemer som ensomhet, krig, fangenskap, angst, tro, tvil og død.Børlis litterære produksjon strekker seg over tidsrommet 1933–1988, fra han debuterte i Kongsvinger Arbeiderblad med skolestilen «I snestorm og kulde» til hans siste, retrospektive verk, «Med øks og lyre». I alt ble det 22 diktsamlinger og seks prosabøker. En diktsamling, en roman og en aforismebok, «Tankestreif», er utgitt posthumt. Hans Børli skrev forøvrig et par uhøytidelige skuespill og bidro med fortellinger, dikt og noveller i flere aviser og ukeblad. Dessuten var han en flittig brevskriver.Hans Børli er oversatt til flere språk, blant annet tjekkisk, russisk, tysk og spansk, og han mottok en rekke litterære priser. @hansborli_tyrielden @Oppistuen #hansbørli #skogensdikter #skog #eidskog #oppistuen #kongsvingermuseum #anno #norgesgrønnehjerte #visitnorway
Bilde fra Visit Kongsvinger Regionen sin Instagram profil
💚Minimäki har den perfekte julegaven i år: gi et opphold på Rimbila - hytta med ekte Finnskogidyll! @minimaki_thisisfinnskogenMed sovesofa fra kvalitetsleverandøren Hovden, dunputer og -dyner så sover du godt, med kun skogens lyder som vekkerklokke. Bålplass, veranda med utemøbler, lysekrone med batterilys, vedovn, ved inkludert og sjøen like ved bidrar til et fantastisk opphold🫶 Her har gjestene observert elg, rådyr, rev, mange fuglearter og til og med ulv🫎 I slutten av mars og i perioden tiruleiken varer, så kan du våkne til vakre toner fra tiuren som lokker på røya. I bærsesongen kan du plukke multe, tyttebær, blåbær og så videre🫐 Sopp bugner det også av. Ellers er turløyper tilgjengelig fra hyttedøra, eller sett på deg turskoene og bare vandre dit beina tar deg🥾 Opplev noe så sjeldent som en gammel lerkeskog som gir en trolsk følelse. Padle kano eller ro båt rundt idylliske Øiersjøen🛶 På vinteren kan du spenne på deg skøytene og gli forbi barskog, dyr- og fugleliv🦉 Øiersjøen er fiskerik, her kan du fiske abbor, gjedde og mort året rundt🐟 Kokkeler på gassplate eller vedovn. Du kan også bestille spekemat med kortreiste ingredienser fra området, eller skogfinsk tradisjonsmat laget fra bunnen av🥔 Opplev et autentisk finnetorp, med blant annet skogfinsk badstu, bryggerhus og smie. Du inviteres også inn i museum på stabburet, der du kan se gjenstander fra 1700-tallet og oppover🧺 Minimäki er alltid behjelpelige med spørsmål og tilrettelegging for at du skal ha et uforglemmelig opphold. Dusj og strøm kan benyttes i felleshus på Øiermoen, kun 5 minutter med bil unna Rimbila🚿 Dette er ei tilgjengelig alenehytte midt i magiske Finnskogen💚 Hjertelig velkommen til Rimbila🌲 @minimaki_thisisfinnskogen#finnskogen #minimäki #julegave #norgesgrønnehjerte #visitnorway
Bilde fra Visit Kongsvinger Regionen sin Instagram profil
Nysgjerrig på Finnskogen?💚 Velkommen til Nasjonalbiblioteket i Oslo 21. november kl. 17!🌲 Det avsidesliggende skogsområdet øst for Glomma – Finnskogen – er et myteomspunnet sted med en rik historie. Vi inviterer til en kveld viet til skogen og folket som på 1600-tallet bosatte seg i området, og kulturen som fortsatt lever i dag. 🌿 Denne kvelden kommer komponisten og sangeren Sinikka Langeland, som er avbildet sammen med elgen. Hennes instrument er det finske nasjonalinstrumentet kantele, og gjennom forskning, gjendiktning og formidling har hun satt den skogfinske kulturen på kartet. Sammen med noen av landets fremste musikere skal hun fremføre det prisvinnende og storslåtte verket «Sauna Cathedral». 🌲 Vi får også høre foredrag av Adelheid Seyfarth om livet og forfatterskapet til Åsta Holth, som brukte kunstnerskapet sitt til å fremme skogfinsk kultur. 🌿 Podkaster Miriam Aurora Hammeren Pedersen, forfatter Kine Jeanette Solberg og direktør for Norsk Skogfinsk Museum Dag Raaberg kommer til å snakke om fornorskningen skogfinnene ble utsatt for. Samtalen ledes av musikkjournalist og Finnskogen-entusiast Martin Bjørnersen. 🌲 Den tradisjonsrike retten silppu blir servert av Minimäki. 🌿 Arrangementet er helt gratis, og du kan melde deg på her: https://pameldinger.no/e/wizgcm #norskskogfinskmuseum #minimäki #finnskogen #norgesgrønnehjerte #nasjonalbiblioteketoslo @nasjonalbiblioteket @norskskogfinskmuseum @minimäki 📸 Foto: Sinikka Langeland fotografert av Oddleiv Apneseth.