Spis deg gjennom Kongsvinger­regionen

  • 09.07.2020
Skarstad mat to sprelsek

Skal du feriere i Kongsvingerregionen, eller kanskje du bare skal kjøre gjennom? Da har du mange spennende matopplevelser i vente, enten du vil nyte et bedre måltid i historiske omgivelser, stoppe innom Norges beste veikro, eller oppleve lokale smaker..

  • Skrevet av:
    Markus Støle

Sanngrund Servering

På veien? Ikke gå glipp av en av Norges beste veikroer, Sanngrund Servering. Enten om Sanngrund er destinasjonen din, eller er på veien fra Oslo til Kongsvinger, er denne perlen av en veikro verdt et besøk. Her har de servert frokost, lunsj og dagens middag i 40 år, med nydelige Glomma som bakteppe. Perfekt for sultne sjåfører og matglade mennesker. Sanngrund finner du her.

Opaker gård

Hva med nydelige, kortreiste smaker i bonderomantiske omgivelser? På Opaker gård på Kirkenær står bærekraft, økologi og lokale råvarer i fokus, og de er kjente for sitt kjøkken som serverer bl.a. egenprodusert langtidsmørnet storfekjøtt av grasfôra hereford og angus. Gården tilbyr også overnattingsmuligheter for hele familien. En flott destinasjon for mat- og naturglade gjester. Opaker gård finner du her.

Skaslien Gjestgiveri

Skaslien Gjestgiveri har siden 1952 servert tradisjonelle og nye retter til gjester som søker smaken av Hedmark. Det prisbelønte kjøkkenet samarbeider med en rekke lokale produsenter og serverer bl.a. elg- og viltkjøtt fra Finnskogen, lokal økologisk frilandsgris, lokal norsk landsvin og dagsferske grønnsaker fra Grinder Gårds grønnsakshage. Skaslien Gjestgiveri tilbyr også overnatting, og har uteservering i en flott hage. Skaslien Gjestgiveri finner du her.

Kafe Bohem
Opaker Gård

Kongsvinger Festning

I gamlebyen i Kongsvinger, Øvrebyen, oppe på Kongsvinger Festning, kan du få en unik gastronomisk opplevelse i historiske og ærverdige lokaler. Festningen er pusset opp og innredet med omtanke for historien som ligger i veggene, og tilbyr i dag sesongbaserte menyer laget med lokale råvarer, satt med vin fra festningens egen vinkjeller. Følg fotsporene til kongerekken, fra Harald V til Fredrik II, og nyt et bedre måltid på den historiske festningen. Kongsvinger Festning finner du her.

Manis mat og bar

Manis mat og bar i Kongsvinger sentrum kan du nyte bl.a. orientalske smaker, tex-mex og klassiske amerikanske grillretter. Her er det noe for hele familien, servert i lokaler som byr på en lun og koselig atmosfære. Perfekt for barnefamilier og for deg som vil oppleve bylivet i kongsvinger sentrum. Manis mat og bar finner du her.

Castrum Spiseri

Castrum Spiseri ligger rett ved jernbanestasjonen i Kongsvinger og er kåret til Best Restaurant 2019 av Restaurant Guru. Her kan du nyte klassiske grill-, pizza- og pastaretter i den tradisjonsrike Castrum Gården. Kjøkkenet drives av Värmlands beste pizzabaker og er et perfekt sted å samle vennegjengen eller familien. Castrum Spiseri finner du her.

Ingelsrud konditori 3
Ingelsrud konditori 2

Kafé Bohem

Kafé Bohem serverer pizza og småretter i den idylliske gamlebyen, omringet av sjarmerende og historiske trehus. Her får du den klassiske fortauskafé-stemningen – et perfekt sted for lunsj med noe godt i glasset. Kafé Bohem finner du her.

Hos Marie

På utkikk etter en enkel lunsj, deilig bakst eller en kopp med nykvernet kaffe? Da er Hos Marie i gamlebyen i Kongsvinger en perfekt destinasjon. Denne koselige kafeen, med sin bonderomantiske innredning, byr på en lun stemning med historisk preg. Her kan du også kjøpe med deg kafebønner og te. Hos Marie finner du her.

Ingelsrud Konditori

Skal du innom Magnor må du ikke gå glipp av Ingelsrud Konditori. Her finner du en verden av spennende bakst, kaker og andre godsaker laget av dedikerte konditorer med stor kjærlighet for faget. Her kan du også kjøpe lokallaget honning. Ingelsrud Konditori finner du her.

Bistro Karpow

Skal du legge turen til Skarnes er Bistro Karpow definitivt verdt et besøk. Kjøkkensjef Karpow byr på spennende og moderne gastronomi fra både sjø og land, servert i et stilrent lokale med en nordisk stil. En ypperlig destinasjon for deg som ønsker klassiske smaker med en ny vri, laget av et ambisiøst kjøkken. Bistro Karpow finner du her.

Følg oss på Instagram

@visitkongsvingerregionen