Spis deg gjennom Kongsvinger­regionen

 • Gård
 • Kafé
 • Museum
 • Besøkssenter
 • Restaurant
 • 09.07.2020
Skarstad Gartneri K Ongsvinger

Skal du feriere i Kongsvingerregionen, eller kanskje du bare skal kjøre gjennom? Da har du mange spennende matopplevelser i vente, enten du vil nyte et bedre måltid i historiske omgivelser, stoppe innom Norges beste veikro, eller oppleve lokale smaker..

 • Skrevet av:
  Markus Støle
 • Bilder tatt av:
  Skarstad Gartneri

Sanngrund Servering

På veien? Ikke gå glipp av en av Norges beste veikroer, Sanngrund Servering. Enten om Sanngrund er destinasjonen din, eller er på veien fra Oslo til Kongsvinger, er denne perlen av en veikro verdt et besøk. Her har de servert frokost, lunsj og dagens middag i 40 år, med nydelige Glomma som bakteppe. Perfekt for sultne sjåfører og matglade mennesker. Sanngrund finner du her.

Opaker gård

Hva med nydelige, kortreiste smaker i bonderomantiske omgivelser? På Opaker gård på Kirkenær står bærekraft, økologi og lokale råvarer i fokus, og de er kjente for sitt kjøkken som serverer bl.a. egenprodusert langtidsmørnet storfekjøtt av grasfôra hereford og angus. Gården tilbyr også overnattingsmuligheter for hele familien. En flott destinasjon for mat- og naturglade gjester. Opaker gård finner du her.

Skaslien Gjestgiveri

Skaslien Gjestgiveri har siden 1952 servert tradisjonelle og nye retter til gjester som søker smaken av Hedmark. Det prisbelønte kjøkkenet samarbeider med en rekke lokale produsenter og serverer bl.a. elg- og viltkjøtt fra Finnskogen, lokal økologisk frilandsgris, lokal norsk landsvin og dagsferske grønnsaker fra Grinder Gårds grønnsakshage. Skaslien Gjestgiveri tilbyr også overnatting, og har uteservering i en flott hage. Skaslien Gjestgiveri finner du her.

Kafe Bohem
Opaker Gård

Kongsvinger Festning

I gamlebyen i Kongsvinger, Øvrebyen, oppe på Kongsvinger Festning, kan du få en unik gastronomisk opplevelse i historiske og ærverdige lokaler. Festningen er pusset opp og innredet med omtanke for historien som ligger i veggene, og tilbyr i dag sesongbaserte menyer laget med lokale råvarer, satt med vin fra festningens egen vinkjeller. Følg fotsporene til kongerekken, fra Harald V til Fredrik II, og nyt et bedre måltid på den historiske festningen. Kongsvinger Festning finner du her.

Schøyens Grill & Bar

I sentrum av Kongsvinger ved det ny-etablerte Haugekvartalet ligger denne kule restauranten som serverer velsmakende retter i lune og hyggelige omgivelser. Schøyens grill & Bar finner du her: Schøyens Grill & Bar


Manis

Castrum Spiseri ligger rett ved jernbanestasjonen i Kongsvinger og er kåret til Best Restaurant 2019 av Restaurant Guru. Her kan du nyte klassiske grill-, pizza- og pastaretter i den tradisjonsrike Castrum Gården. Kjøkkenet drives av Värmlands beste pizzabaker og er et perfekt sted å samle vennegjengen eller familien. Castrum Spiseri finner du her.

Ingelsrud konditori 3
Ingelsrud konditori 2

Kafé Bohem

Kafé Bohem serverer pizza og småretter i den idylliske gamlebyen, omringet av sjarmerende og historiske trehus. Her får du den klassiske fortauskafé-stemningen – et perfekt sted for lunsj med noe godt i glasset. Kaféen serverer også herlige bakevarer rykende ferske fra eget bakeri Bakeri Bohem. Kafé Bohem finner du her.

Hos Marie

På utkikk etter en enkel lunsj, deilig bakst eller en kopp med nykvernet kaffe? Da er Hos Marie i gamlebyen i Kongsvinger en perfekt destinasjon. Denne koselige kafeen, med sin bonderomantiske innredning, byr på en lun stemning med historisk preg. Her kan du også kjøpe med deg kaffebønner og te. Hos Marie er for tiden dessverre stengt.

Ingelsrud Konditori

Skal du innom Magnor må du ikke gå glipp av Ingelsrud Konditori. Her finner du en verden av spennende bakst, kaker og andre godsaker laget av dedikerte konditorer med stor kjærlighet for faget. Her kan du også kjøpe lokallaget honning. Ingelsrud Konditori finner du her.


Følg oss på Instagram

@visitkongsvingerregionen

Bilde fra Visit Kongsvinger Regionen sin Instagram profil
Visste du at Hans Børli ble født på denne dagen for 105 år siden?💚«Det eneste gode jeg har å si om disse forbannede vinterkveldene, er stjernehimmelen.» Hans Børli.🌲Dikteren Hans Børli (1918–1989) levde hele sitt liv i Eidskog kommune. Han vokste opp under små kår inne på Fjeldskogen. Han ble tidlig glad i bøker og utmerket seg på skolen. Forsøk på videre utdanning ble stoppet av krigen. I krigsårene vikarierte han som skolelærer på sitt hjemsted, arbeidet i skogen og fungerte samtidig som grenselos for flyktninger til Sverige. Da freden kom, stiftet Hans Børli familie og flyttet til Tobøl. Skogen ble hans fremtidige arbeidsplass, som tømmerhogger.Hans Børlis er ofte blitt karakterisert som «Skogens dikter», en betegnelse han selv både likte og mislikte. Utgangspunktet var skogen. Den kjente han bedre enn noen. Trolsk natur, drømmer, blodslit, sorg og glede. I sin kamp med ordene førte han oss inn i politikk, til fremmede kulturer og ble i økende grad opptatt av eksistensielle problemer som ensomhet, krig, fangenskap, angst, tro, tvil og død.Børlis litterære produksjon strekker seg over tidsrommet 1933–1988, fra han debuterte i Kongsvinger Arbeiderblad med skolestilen «I snestorm og kulde» til hans siste, retrospektive verk, «Med øks og lyre». I alt ble det 22 diktsamlinger og seks prosabøker. En diktsamling, en roman og en aforismebok, «Tankestreif», er utgitt posthumt. Hans Børli skrev forøvrig et par uhøytidelige skuespill og bidro med fortellinger, dikt og noveller i flere aviser og ukeblad. Dessuten var han en flittig brevskriver.Hans Børli er oversatt til flere språk, blant annet tjekkisk, russisk, tysk og spansk, og han mottok en rekke litterære priser. @hansborli_tyrielden @Oppistuen #hansbørli #skogensdikter #skog #eidskog #oppistuen #kongsvingermuseum #anno #norgesgrønnehjerte #visitnorway
Bilde fra Visit Kongsvinger Regionen sin Instagram profil
💚Minimäki har den perfekte julegaven i år: gi et opphold på Rimbila - hytta med ekte Finnskogidyll! @minimaki_thisisfinnskogenMed sovesofa fra kvalitetsleverandøren Hovden, dunputer og -dyner så sover du godt, med kun skogens lyder som vekkerklokke. Bålplass, veranda med utemøbler, lysekrone med batterilys, vedovn, ved inkludert og sjøen like ved bidrar til et fantastisk opphold🫶 Her har gjestene observert elg, rådyr, rev, mange fuglearter og til og med ulv🫎 I slutten av mars og i perioden tiruleiken varer, så kan du våkne til vakre toner fra tiuren som lokker på røya. I bærsesongen kan du plukke multe, tyttebær, blåbær og så videre🫐 Sopp bugner det også av. Ellers er turløyper tilgjengelig fra hyttedøra, eller sett på deg turskoene og bare vandre dit beina tar deg🥾 Opplev noe så sjeldent som en gammel lerkeskog som gir en trolsk følelse. Padle kano eller ro båt rundt idylliske Øiersjøen🛶 På vinteren kan du spenne på deg skøytene og gli forbi barskog, dyr- og fugleliv🦉 Øiersjøen er fiskerik, her kan du fiske abbor, gjedde og mort året rundt🐟 Kokkeler på gassplate eller vedovn. Du kan også bestille spekemat med kortreiste ingredienser fra området, eller skogfinsk tradisjonsmat laget fra bunnen av🥔 Opplev et autentisk finnetorp, med blant annet skogfinsk badstu, bryggerhus og smie. Du inviteres også inn i museum på stabburet, der du kan se gjenstander fra 1700-tallet og oppover🧺 Minimäki er alltid behjelpelige med spørsmål og tilrettelegging for at du skal ha et uforglemmelig opphold. Dusj og strøm kan benyttes i felleshus på Øiermoen, kun 5 minutter med bil unna Rimbila🚿 Dette er ei tilgjengelig alenehytte midt i magiske Finnskogen💚 Hjertelig velkommen til Rimbila🌲 @minimaki_thisisfinnskogen#finnskogen #minimäki #julegave #norgesgrønnehjerte #visitnorway
Bilde fra Visit Kongsvinger Regionen sin Instagram profil
Nysgjerrig på Finnskogen?💚 Velkommen til Nasjonalbiblioteket i Oslo 21. november kl. 17!🌲 Det avsidesliggende skogsområdet øst for Glomma – Finnskogen – er et myteomspunnet sted med en rik historie. Vi inviterer til en kveld viet til skogen og folket som på 1600-tallet bosatte seg i området, og kulturen som fortsatt lever i dag. 🌿 Denne kvelden kommer komponisten og sangeren Sinikka Langeland, som er avbildet sammen med elgen. Hennes instrument er det finske nasjonalinstrumentet kantele, og gjennom forskning, gjendiktning og formidling har hun satt den skogfinske kulturen på kartet. Sammen med noen av landets fremste musikere skal hun fremføre det prisvinnende og storslåtte verket «Sauna Cathedral». 🌲 Vi får også høre foredrag av Adelheid Seyfarth om livet og forfatterskapet til Åsta Holth, som brukte kunstnerskapet sitt til å fremme skogfinsk kultur. 🌿 Podkaster Miriam Aurora Hammeren Pedersen, forfatter Kine Jeanette Solberg og direktør for Norsk Skogfinsk Museum Dag Raaberg kommer til å snakke om fornorskningen skogfinnene ble utsatt for. Samtalen ledes av musikkjournalist og Finnskogen-entusiast Martin Bjørnersen. 🌲 Den tradisjonsrike retten silppu blir servert av Minimäki. 🌿 Arrangementet er helt gratis, og du kan melde deg på her: https://pameldinger.no/e/wizgcm #norskskogfinskmuseum #minimäki #finnskogen #norgesgrønnehjerte #nasjonalbiblioteketoslo @nasjonalbiblioteket @norskskogfinskmuseum @minimäki 📸 Foto: Sinikka Langeland fotografert av Oddleiv Apneseth.