Galleri BJØRNEN

Naturfotograf Kjell Ivar Wålberg har et lite, men svært innholdsrik fotogalleri med et hundretalls egne dyrebilder. Det spesielle med «Galleri BJØRNEN» er at det vises en rekke spennende fotografier som er tatt i galleriets umiddelbare nærhet. For eksempel finner du bilder av både bjørn, ulv, jerv, gaupe og kongeørn tatt innen en omkrets på et par hundre meter fra galleriet.

Les mer
  • Opplevelser
  • Besøkssenter

Lønhaugsvegen 326, 2256 Grue Finnskog

Vis i kart

Finnskogen

Galleri bjoernen

Beskrivelse

Ellers er de fleste av skogens ville dyr representert i villmarksgalleriet, ofte i form av uvanlige situasjoner og i stemningsfulle omgivelser. Noen av bildene er blitt til ved bruk av ulike former for kamerafeller, andre ved direkte møter med fotografen. Wålberg arbeider både med farger og svart/hvitt-bilder.

Bjørner er Wålbergs favorittmotiv, også portretter av bjørner (ingen dyreparkbjørner!), og du finner en rekke bjørnebilder i villmarksgalleriet, mange også fra Sverige, men bjørner fra Finland og Alaska er også representert.

Wålberg tar imot besøkende etter avtale, og i tillegg har han enkelte «åpne dager» i galleriet. I sommer er det i første omgang åpne dager i galleriet i lørdag 10. og søndag 11. juli. Om ettermiddagen den lørdagen er det også friluftskonsert på plenen utenfor galleriet med Roy Lønhøiden og Tony Bekkengen.

Følg oss på Instagram

@visitkongsvingerregionen

Bilde fra Visit Kongsvinger Regionen sin Instagram profil
Visste du at Hans Børli ble født på denne dagen for 105 år siden?💚«Det eneste gode jeg har å si om disse forbannede vinterkveldene, er stjernehimmelen.» Hans Børli.🌲Dikteren Hans Børli (1918–1989) levde hele sitt liv i Eidskog kommune. Han vokste opp under små kår inne på Fjeldskogen. Han ble tidlig glad i bøker og utmerket seg på skolen. Forsøk på videre utdanning ble stoppet av krigen. I krigsårene vikarierte han som skolelærer på sitt hjemsted, arbeidet i skogen og fungerte samtidig som grenselos for flyktninger til Sverige. Da freden kom, stiftet Hans Børli familie og flyttet til Tobøl. Skogen ble hans fremtidige arbeidsplass, som tømmerhogger.Hans Børlis er ofte blitt karakterisert som «Skogens dikter», en betegnelse han selv både likte og mislikte. Utgangspunktet var skogen. Den kjente han bedre enn noen. Trolsk natur, drømmer, blodslit, sorg og glede. I sin kamp med ordene førte han oss inn i politikk, til fremmede kulturer og ble i økende grad opptatt av eksistensielle problemer som ensomhet, krig, fangenskap, angst, tro, tvil og død.Børlis litterære produksjon strekker seg over tidsrommet 1933–1988, fra han debuterte i Kongsvinger Arbeiderblad med skolestilen «I snestorm og kulde» til hans siste, retrospektive verk, «Med øks og lyre». I alt ble det 22 diktsamlinger og seks prosabøker. En diktsamling, en roman og en aforismebok, «Tankestreif», er utgitt posthumt. Hans Børli skrev forøvrig et par uhøytidelige skuespill og bidro med fortellinger, dikt og noveller i flere aviser og ukeblad. Dessuten var han en flittig brevskriver.Hans Børli er oversatt til flere språk, blant annet tjekkisk, russisk, tysk og spansk, og han mottok en rekke litterære priser. @hansborli_tyrielden @Oppistuen #hansbørli #skogensdikter #skog #eidskog #oppistuen #kongsvingermuseum #anno #norgesgrønnehjerte #visitnorway