Opplevelser

Grenselosmuseet

Norske Grenselosers Museum holder til i den gamle skolen på Skjølåbråten ved Vestmarka i Eidskog kommune. Formålet er å drive museumsvirksomhet som forteller om grenselosers og kureres liv og virke under den tyske okkupasjon 1940-45.

Les mer
  • Historisk bygning
  • Museum

Sootkanalvegen 118, Vestmarka

Vis i kart

Eidskog

Grenselosmuseet

Beskrivelse

Museets samlinger tilhører Foreningen Flyktningeruta og er utstilt i skolens klasserom. Herfra er det kun et par kilometer til riksgrensen mot Sverige. Her fant et stort antall flyktninger og kurerer et tilfluktsted før den farlige ferden mot friheten.

I museet er det samlet gjenstander, dokumenter og fotografier som i sine rette omgivelser gir et levende og realistisk bilde av okkupasjonstiden. Filmen "Flukten fra hakekorset" inngår i omvisning under sesongen.

Museet er åpent enkelte dager fra mai og stenges for sesongen 30. september. Kontakt Vidar Hansen tlf. 95 83 05 22

Les mer om Flyktningeruta:

Lenke til Flyktningruta Norsk Grenselosmuseum sin facebookside

Museet er endestasjon for Flyktningeruta, den historiske vandreruta som går fra Skullerudstua i Oslo.

Stiene blir ryddet så raskt det lar seg gjøre, så det er fullt mulig å gå hele eller deler av ruta på egenhånd. Vi gjør oppmerksom på at flere av plassene man kommer til underveis er i privat eie, og ber om at det utvises respekt for dette. Dvs. at telting m.m. skal avtales med eier. Husk å etterlate naturen slik du fant den, og respekter forbudet mot åpen ild i skog og mark.


Følg oss på Instagram

@visitkongsvingerregionen