Opplevelser

Kongsvinger Kunstforening

Kongsvinger Kunstforening stiller ut spennende kunst i flotte lokaler i Aamodtgården som troner høyt oppunder Kongsvinger Festning. Den er et vakkert empire- hus bygget i 1798, og her disponerer kunstforeningen ca 110 m2 fordelt på galleri og kontor. 5. februar - 6. mars 2022 stiller den Berlin-baserte britiske kunstneren Davis Edward Allen ut sine verk Nightshade. David Edward Allen er invitert av kurator Helga-Marie Nordby til å stille ut i kunstforeningen som en oppløper til tredje og siste del av Kongsvingertrilogien, utstillingen Skogen som åpner i august 2022. Åpningstider: Tirsdag - fredag kl. 11 - 17 Lørdag - søndag kl. 12 - 16

Les mer
  • Kultur

Vollgata 10, 2213 Kongsvinger

Vis i kart

Kongsvinger

Aamodtgaarden

Beskrivelse

Kongsvinger Kunstforening viser 5 - 7 utstillinger hvert år, og mottar vandreutstillinger og andre produksjoner fra ulike institusjoner.

Kongsvinger Kunstforening ble startet i 1978 av kunstneren Rolf Grude.
Foreningens første lokaler lå i Jonas Lies gate i Kongsvinger. Etter noen år (1982) fikk foreningen leie flotte lokaler i Aamodtgården i Øvrebyen i Kongsvinger.

Eier av gården er en stiftelse under Kongsvinger Museum. Kunstforeningen fikk støtte fra Norsk Kulturråd til oppussing av lokalene, i tillegg til stor dugnadsinnsats av medlemmer og styre den gang.

Følg oss på Instagram

@visitkongsvingerregionen

Bilde fra Visit Kongsvinger Regionen sin Instagram profil
Visste du at Hans Børli ble født på denne dagen for 105 år siden?💚«Det eneste gode jeg har å si om disse forbannede vinterkveldene, er stjernehimmelen.» Hans Børli.🌲Dikteren Hans Børli (1918–1989) levde hele sitt liv i Eidskog kommune. Han vokste opp under små kår inne på Fjeldskogen. Han ble tidlig glad i bøker og utmerket seg på skolen. Forsøk på videre utdanning ble stoppet av krigen. I krigsårene vikarierte han som skolelærer på sitt hjemsted, arbeidet i skogen og fungerte samtidig som grenselos for flyktninger til Sverige. Da freden kom, stiftet Hans Børli familie og flyttet til Tobøl. Skogen ble hans fremtidige arbeidsplass, som tømmerhogger.Hans Børlis er ofte blitt karakterisert som «Skogens dikter», en betegnelse han selv både likte og mislikte. Utgangspunktet var skogen. Den kjente han bedre enn noen. Trolsk natur, drømmer, blodslit, sorg og glede. I sin kamp med ordene førte han oss inn i politikk, til fremmede kulturer og ble i økende grad opptatt av eksistensielle problemer som ensomhet, krig, fangenskap, angst, tro, tvil og død.Børlis litterære produksjon strekker seg over tidsrommet 1933–1988, fra han debuterte i Kongsvinger Arbeiderblad med skolestilen «I snestorm og kulde» til hans siste, retrospektive verk, «Med øks og lyre». I alt ble det 22 diktsamlinger og seks prosabøker. En diktsamling, en roman og en aforismebok, «Tankestreif», er utgitt posthumt. Hans Børli skrev forøvrig et par uhøytidelige skuespill og bidro med fortellinger, dikt og noveller i flere aviser og ukeblad. Dessuten var han en flittig brevskriver.Hans Børli er oversatt til flere språk, blant annet tjekkisk, russisk, tysk og spansk, og han mottok en rekke litterære priser. @hansborli_tyrielden @Oppistuen #hansbørli #skogensdikter #skog #eidskog #oppistuen #kongsvingermuseum #anno #norgesgrønnehjerte #visitnorway