Opplevelser

Opplev Kynna

Kynna er et vassdrag på Finnskogen ideell for padleturer med kano og kajakk. Området har flere skiltede sykkelruter, DNT merkede stier, naturreservat, ridetilbud, fiskemuligheter og godt tilrettelagte leirplasser. Her finner du også Gravberget som byr på spennende lokalhistorie, lokalmat, overnatting og unike kirkebygg.

Les mer
  • Friluftsliv
  • Tur
  • Kultur

Kynndamsvegen 745, 2283 Åsnes Finnskog

Vis i kart

Finnskogen

Kynna padling scaled 1

Beskrivelse

Padling på Kynna

Kynna er ideell for padleturer med kano og kajakk.

Padleturen byr på avlange innsjøer og smale elveløp som snirkler seg gjennom skogen. Her kommer du tett på naturen, spesielt på de smale elveløpene. Er du heldig og stille kan du oppleve fugler og bever på nært hold. Kynna er snilt vassdrag med nesten ingen stryk. Det gjør at den er lettpadlet og ideell for familier og de som ikke har padlet så mye.

Kynndammen markerer et naturlig sluttpunkt for padleturer på Kynna, men er også et viktig kulturminne fra en svunnen tid med tømmerfløting. Damanlegget er ett av svært få i sitt slag i landet, og har regional og nasjonal verneverdi. Plassen som eies av Åsnes kommuneskoger, og er brukt til ulike arrangementer. Det er også en fin leirplass med en hytte som er tilgjengelig for utleie. Har du ikke kano selv kan du leie kano som passer både for nybegynnere og for deg med padleerfaring.

Følg oss på Instagram

@visitkongsvingerregionen