Opplevelser

Opplev Kynna

Kynna er et vassdrag på Finnskogen ideell for padleturer med kano og kajakk. Området har flere skiltede sykkelruter, DNT merkede stier, naturreservat, ridetilbud, fiskemuligheter og godt tilrettelagte leirplasser. Her finner du også Gravberget som byr på spennende lokalhistorie, lokalmat, overnatting og unike kirkebygg.

Les mer
  • Friluftsliv
  • Tur
  • Kultur

Kynndamsvegen 745, 2283 Åsnes Finnskog

Vis i kart

Finnskogen

Kynna padling scaled 1

Beskrivelse

Padling på Kynna

Kynna er ideell for padleturer med kano og kajakk.

Padleturen byr på avlange innsjøer og smale elveløp som snirkler seg gjennom skogen. Her kommer du tett på naturen, spesielt på de smale elveløpene. Er du heldig og stille kan du oppleve fugler og bever på nært hold. Kynna er snilt vassdrag med nesten ingen stryk. Det gjør at den er lettpadlet og ideell for familier og de som ikke har padlet så mye.

Kynndammen markerer et naturlig sluttpunkt for padleturer på Kynna, men er også et viktig kulturminne fra en svunnen tid med tømmerfløting. Damanlegget er ett av svært få i sitt slag i landet, og har regional og nasjonal verneverdi. Plassen som eies av Åsnes kommuneskoger, og er brukt til ulike arrangementer. Det er også en fin leirplass med en hytte som er tilgjengelig for utleie. Har du ikke kano selv kan du leie kano som passer både for nybegynnere og for deg med padleerfaring.

Følg oss på Instagram

@visitkongsvingerregionen

Bilde fra Visit Kongsvinger Regionen sin Instagram profil
Visste du at Hans Børli ble født på denne dagen for 105 år siden?💚«Det eneste gode jeg har å si om disse forbannede vinterkveldene, er stjernehimmelen.» Hans Børli.🌲Dikteren Hans Børli (1918–1989) levde hele sitt liv i Eidskog kommune. Han vokste opp under små kår inne på Fjeldskogen. Han ble tidlig glad i bøker og utmerket seg på skolen. Forsøk på videre utdanning ble stoppet av krigen. I krigsårene vikarierte han som skolelærer på sitt hjemsted, arbeidet i skogen og fungerte samtidig som grenselos for flyktninger til Sverige. Da freden kom, stiftet Hans Børli familie og flyttet til Tobøl. Skogen ble hans fremtidige arbeidsplass, som tømmerhogger.Hans Børlis er ofte blitt karakterisert som «Skogens dikter», en betegnelse han selv både likte og mislikte. Utgangspunktet var skogen. Den kjente han bedre enn noen. Trolsk natur, drømmer, blodslit, sorg og glede. I sin kamp med ordene førte han oss inn i politikk, til fremmede kulturer og ble i økende grad opptatt av eksistensielle problemer som ensomhet, krig, fangenskap, angst, tro, tvil og død.Børlis litterære produksjon strekker seg over tidsrommet 1933–1988, fra han debuterte i Kongsvinger Arbeiderblad med skolestilen «I snestorm og kulde» til hans siste, retrospektive verk, «Med øks og lyre». I alt ble det 22 diktsamlinger og seks prosabøker. En diktsamling, en roman og en aforismebok, «Tankestreif», er utgitt posthumt. Hans Børli skrev forøvrig et par uhøytidelige skuespill og bidro med fortellinger, dikt og noveller i flere aviser og ukeblad. Dessuten var han en flittig brevskriver.Hans Børli er oversatt til flere språk, blant annet tjekkisk, russisk, tysk og spansk, og han mottok en rekke litterære priser. @hansborli_tyrielden @Oppistuen #hansbørli #skogensdikter #skog #eidskog #oppistuen #kongsvingermuseum #anno #norgesgrønnehjerte #visitnorway