Camping i Norges grønne hjerte!

 • Camping
 • 07.06.2023
Montebello To sprelske

Visste du at Kongsvingerregionen har flere idylliske campingplasser? Her kan du bo rett ved elver, innsjøer og i de dype skoger. Naturen er tett på, og man kan nyte stillhet og ro, og samtidig velge spennende aktiviteter om man vil. Vår region er ypperlig for fiske, padle, bade og nyte livet! Her følger en oversikt – klikk på linkene for mer info om den enkelte campingplass.

  Lengst nord i Kongsvingerregionen finner du nyrestaurerte Flisa Camping – en perle av en campingplass rett ved Flisaelva, en sideelv til Glomma som renner fredfullt gjennom Kongsvingerregionen. Her finner du komfortable hytter til leie i tillegg til bobilplasser og glampingtelt. På Færder Bistro får du servert nydelig mat og drikke, og de har selvfølgelig både is kiosk og lekeplass som gjerne fenger interesse hos de minste gjestene.


  Nærheten til fagre Finnskogen gir mange muligheter til skogsopplevelser som vandring på Finnskogleden, sykkel, fiske og oppdagelse av den unike skogfinske kulturarven. Østover ledes man inn i de dype skoger der stillheten rår. Et mystisk landskap med innsjøer og vatn som innbyr til naturopplevelser fra morgen til kveld. Langs grensa mot vårt naboland Sverige kan vi anbefale et stopp med bobil eller campingvogn i hjerte av Finnskogen, Svullrya. Her finner du romslige oppstillingsplasser med bålpanneplass og i gåavstand til blant annet Finnetunet hvor man kan bli bedre kjent med de skogfinske tradisjonene.

  Flisa Camping Flisa
  DNT Finnskogen og omegn

  Fortsetter man å følge Finnskogen sørover møter man etter hvert på fredsmonumentet på Morokulien. Et vakkert symbol på fred og fordragelighet mellom to gode naboland! I dette området finner du hele to flotte campingplasser – Morokulien Camping og den tv-kjente Montebello Camping. Nærheten til Sverige gir en ekstra dimensjon av muligheter til ferien!


  På veien vestover igjen er Sigernessjøen Familiecamping et populært stopp for mange. Den idylliske Sigernessjøen gir muligheter for bading og annen vannsport. Og er du en golfentusiast så har det som er kåret som Norges beste golfbane 8 år på rad kun et steinkast unna! Rett over sjøen ligger også Sjøstrand Camping – et naturlig og idyllisk sted med muligheter for både fiske, bading og et flott turterreng rett ved. Vi anbefaler å ta turen til utkikkspunktet ved Hornsjøberget – nemlig det gamle branntårnet Hornkjøltårnet som er satt i stand og gir en 360 graders panoramautsikt over området. På klare dager ser man helt til Tryvannstårnet i Oslo!

  Hornkjøltårnet Marianne Bredesen Snurr Globus snurrglobusreiseblogg
  Kongsvingers Golfklubb

  Enda lengre vest ligger Odalen og Storsjøen. Forbundet med Glomma gjennom Oppstadelva, er denne innsjøen en fantastisk mulighet til å leie seg en kano, dra på fiske med lokal kjentmann og bade ved flere egnede badeplasser. På Songnabben Camping kan du bo med nydelig utsikt og nærhet til Storsjøen!


  Og sist, men ikke minst, anbefaler vi alle et besøk til Sanngrund. Campingen har ligget langs Glommas bredd i mer enn 50 år og har i alle disse år servert nydelig mat og drikke til forbipasserende og lokale i tillegg til å tilby flotte hytter og camping- og bobilplasser. Vertskapet vil møte deg med smil og ypperlig service – velkommen til Norges grønne hjerte!

  Mona Nordøy
  Mona Nordøy
  Sanngrund regnbue

  Følg oss på Instagram

  @visitkongsvingerregionen

  Bilde fra Visit Kongsvinger Regionen sin Instagram profil
  Visste du at Hans Børli ble født på denne dagen for 105 år siden?💚«Det eneste gode jeg har å si om disse forbannede vinterkveldene, er stjernehimmelen.» Hans Børli.🌲Dikteren Hans Børli (1918–1989) levde hele sitt liv i Eidskog kommune. Han vokste opp under små kår inne på Fjeldskogen. Han ble tidlig glad i bøker og utmerket seg på skolen. Forsøk på videre utdanning ble stoppet av krigen. I krigsårene vikarierte han som skolelærer på sitt hjemsted, arbeidet i skogen og fungerte samtidig som grenselos for flyktninger til Sverige. Da freden kom, stiftet Hans Børli familie og flyttet til Tobøl. Skogen ble hans fremtidige arbeidsplass, som tømmerhogger.Hans Børlis er ofte blitt karakterisert som «Skogens dikter», en betegnelse han selv både likte og mislikte. Utgangspunktet var skogen. Den kjente han bedre enn noen. Trolsk natur, drømmer, blodslit, sorg og glede. I sin kamp med ordene førte han oss inn i politikk, til fremmede kulturer og ble i økende grad opptatt av eksistensielle problemer som ensomhet, krig, fangenskap, angst, tro, tvil og død.Børlis litterære produksjon strekker seg over tidsrommet 1933–1988, fra han debuterte i Kongsvinger Arbeiderblad med skolestilen «I snestorm og kulde» til hans siste, retrospektive verk, «Med øks og lyre». I alt ble det 22 diktsamlinger og seks prosabøker. En diktsamling, en roman og en aforismebok, «Tankestreif», er utgitt posthumt. Hans Børli skrev forøvrig et par uhøytidelige skuespill og bidro med fortellinger, dikt og noveller i flere aviser og ukeblad. Dessuten var han en flittig brevskriver.Hans Børli er oversatt til flere språk, blant annet tjekkisk, russisk, tysk og spansk, og han mottok en rekke litterære priser. @hansborli_tyrielden @Oppistuen #hansbørli #skogensdikter #skog #eidskog #oppistuen #kongsvingermuseum #anno #norgesgrønnehjerte #visitnorway
  Bilde fra Visit Kongsvinger Regionen sin Instagram profil
  💚Minimäki har den perfekte julegaven i år: gi et opphold på Rimbila - hytta med ekte Finnskogidyll! @minimaki_thisisfinnskogenMed sovesofa fra kvalitetsleverandøren Hovden, dunputer og -dyner så sover du godt, med kun skogens lyder som vekkerklokke. Bålplass, veranda med utemøbler, lysekrone med batterilys, vedovn, ved inkludert og sjøen like ved bidrar til et fantastisk opphold🫶 Her har gjestene observert elg, rådyr, rev, mange fuglearter og til og med ulv🫎 I slutten av mars og i perioden tiruleiken varer, så kan du våkne til vakre toner fra tiuren som lokker på røya. I bærsesongen kan du plukke multe, tyttebær, blåbær og så videre🫐 Sopp bugner det også av. Ellers er turløyper tilgjengelig fra hyttedøra, eller sett på deg turskoene og bare vandre dit beina tar deg🥾 Opplev noe så sjeldent som en gammel lerkeskog som gir en trolsk følelse. Padle kano eller ro båt rundt idylliske Øiersjøen🛶 På vinteren kan du spenne på deg skøytene og gli forbi barskog, dyr- og fugleliv🦉 Øiersjøen er fiskerik, her kan du fiske abbor, gjedde og mort året rundt🐟 Kokkeler på gassplate eller vedovn. Du kan også bestille spekemat med kortreiste ingredienser fra området, eller skogfinsk tradisjonsmat laget fra bunnen av🥔 Opplev et autentisk finnetorp, med blant annet skogfinsk badstu, bryggerhus og smie. Du inviteres også inn i museum på stabburet, der du kan se gjenstander fra 1700-tallet og oppover🧺 Minimäki er alltid behjelpelige med spørsmål og tilrettelegging for at du skal ha et uforglemmelig opphold. Dusj og strøm kan benyttes i felleshus på Øiermoen, kun 5 minutter med bil unna Rimbila🚿 Dette er ei tilgjengelig alenehytte midt i magiske Finnskogen💚 Hjertelig velkommen til Rimbila🌲 @minimaki_thisisfinnskogen#finnskogen #minimäki #julegave #norgesgrønnehjerte #visitnorway
  Bilde fra Visit Kongsvinger Regionen sin Instagram profil
  Nysgjerrig på Finnskogen?💚 Velkommen til Nasjonalbiblioteket i Oslo 21. november kl. 17!🌲 Det avsidesliggende skogsområdet øst for Glomma – Finnskogen – er et myteomspunnet sted med en rik historie. Vi inviterer til en kveld viet til skogen og folket som på 1600-tallet bosatte seg i området, og kulturen som fortsatt lever i dag. 🌿 Denne kvelden kommer komponisten og sangeren Sinikka Langeland, som er avbildet sammen med elgen. Hennes instrument er det finske nasjonalinstrumentet kantele, og gjennom forskning, gjendiktning og formidling har hun satt den skogfinske kulturen på kartet. Sammen med noen av landets fremste musikere skal hun fremføre det prisvinnende og storslåtte verket «Sauna Cathedral». 🌲 Vi får også høre foredrag av Adelheid Seyfarth om livet og forfatterskapet til Åsta Holth, som brukte kunstnerskapet sitt til å fremme skogfinsk kultur. 🌿 Podkaster Miriam Aurora Hammeren Pedersen, forfatter Kine Jeanette Solberg og direktør for Norsk Skogfinsk Museum Dag Raaberg kommer til å snakke om fornorskningen skogfinnene ble utsatt for. Samtalen ledes av musikkjournalist og Finnskogen-entusiast Martin Bjørnersen. 🌲 Den tradisjonsrike retten silppu blir servert av Minimäki. 🌿 Arrangementet er helt gratis, og du kan melde deg på her: https://pameldinger.no/e/wizgcm #norskskogfinskmuseum #minimäki #finnskogen #norgesgrønnehjerte #nasjonalbiblioteketoslo @nasjonalbiblioteket @norskskogfinskmuseum @minimäki 📸 Foto: Sinikka Langeland fotografert av Oddleiv Apneseth.