Camping i Norges grønne hjerte!

 • Camping
 • 07.06.2023
Montebello To sprelske

Visste du at Kongsvingerregionen har flere idylliske campingplasser? Her kan du bo rett ved elver, innsjøer og i de dype skoger. Naturen er tett på, og man kan nyte stillhet og ro, og samtidig velge spennende aktiviteter om man vil. Vår region er ypperlig for fiske, padle, bade og nyte livet! Her følger en oversikt – klikk på linkene for mer info om den enkelte campingplass.

  Lengst nord i Kongsvingerregionen finner du nyrestaurerte Flisa Camping – en perle av en campingplass rett ved Flisaelva, en sideelv til Glomma som renner fredfullt gjennom Kongsvingerregionen. Her finner du komfortable hytter til leie i tillegg til bobilplasser og glampingtelt. På Færder Bistro får du servert nydelig mat og drikke, og de har selvfølgelig både is kiosk og lekeplass som gjerne fenger interesse hos de minste gjestene.


  Nærheten til fagre Finnskogen gir mange muligheter til skogsopplevelser som vandring på Finnskogleden, sykkel, fiske og oppdagelse av den unike skogfinske kulturarven. Østover ledes man inn i de dype skoger der stillheten rår. Et mystisk landskap med innsjøer og vatn som innbyr til naturopplevelser fra morgen til kveld. Langs grensa mot vårt naboland Sverige kan vi anbefale et stopp med bobil eller campingvogn i hjerte av Finnskogen, Svullrya. Her finner du romslige oppstillingsplasser med bålpanneplass og i gåavstand til blant annet Finnetunet hvor man kan bli bedre kjent med de skogfinske tradisjonene.

  Flisa Camping Flisa
  DNT Finnskogen og omegn

  Fortsetter man å følge Finnskogen sørover møter man etter hvert på fredsmonumentet på Morokulien. Et vakkert symbol på fred og fordragelighet mellom to gode naboland! I dette området finner du hele to flotte campingplasser – Morokulien Camping og den tv-kjente Montebello Camping. Nærheten til Sverige gir en ekstra dimensjon av muligheter til ferien!


  På veien vestover igjen er Sigernessjøen Familiecamping et populært stopp for mange. Den idylliske Sigernessjøen gir muligheter for bading og annen vannsport. Og er du en golfentusiast så har det som er kåret som Norges beste golfbane 8 år på rad kun et steinkast unna! Rett over sjøen ligger også Sjøstrand Camping – et naturlig og idyllisk sted med muligheter for både fiske, bading og et flott turterreng rett ved. Vi anbefaler å ta turen til utkikkspunktet ved Hornsjøberget – nemlig det gamle branntårnet Hornkjøltårnet som er satt i stand og gir en 360 graders panoramautsikt over området. På klare dager ser man helt til Tryvannstårnet i Oslo!

  Hornkjøltårnet Marianne Bredesen Snurr Globus snurrglobusreiseblogg
  Kongsvingers Golfklubb

  Enda lengre vest ligger Odalen og Storsjøen. Forbundet med Glomma gjennom Oppstadelva, er denne innsjøen en fantastisk mulighet til å leie seg en kano, dra på fiske med lokal kjentmann og bade ved flere egnede badeplasser. På Songnabben Camping kan du bo med nydelig utsikt og nærhet til Storsjøen!


  Og sist, men ikke minst, anbefaler vi alle et besøk til Sanngrund. Campingen har ligget langs Glommas bredd i mer enn 50 år og har i alle disse år servert nydelig mat og drikke til forbipasserende og lokale i tillegg til å tilby flotte hytter og camping- og bobilplasser. Vertskapet vil møte deg med smil og ypperlig service – velkommen til Norges grønne hjerte!

  Mona Nordøy
  Mona Nordøy
  Sanngrund regnbue

  Følg oss på Instagram

  @visitkongsvingerregionen