Juleglede!

 • 17.10.2022
Finnskogtoppen SPA

Julen er snart her igjen, og vi kan atter en gang glede oss over julepyntede gater og koselig adventstid med velduftende baking, julegavehandel og kvalitetstid med våre nære og kjære! I Kongsvingerregionen finner du både fine butikker med gode julegavetips, avslappende overnattinger og herlige julemåltider i stemningsfulle omgivelser. nederst i artikkelen finner du også en oversikt over ulike julearrangement i regionen.

  “ I denne søte juletid bør man seg rett fornøye ”
  - Hans Adolf Brorson

  Vi ønsker å gi deg noen tips til hva du kan finne på i Norges grønne hjerte både for å finne julestemningen, men også for å finne hjerteroen i en travel hverdag.

  Visste du at det i gamlebyen i Kongsvinger holdes julemarked hvert år? Stemningsfulle Øvrebyen huser i år julemarked i den første adventshelgen på lørdag 26.november - med salgsboder i de gamle gatene og fulle hus med utstillinger og håndverk på alle museene.

  Bodene står i hjertet av Øvrebyen ved herskapelige Aamodtgården som i dag huser Kongsvinger Kunstforening, Gyldenborg hvor du kan besøke Kongsvinger museum med sin fantastiske utstilling om byen og den Kongsvinger-fødte kunstneren Erik Werenskiold, og Norges eneste kvinnemuseum. De har åpnet en spennende utstilling om Monika Kristensen - den verdensberømte forskeren og polekspedisjonslederen fra Kongsvinger.

  Kule Kafè Bohem på hjørnet er også et must å besøke – de har masse deilige bakverk og lunsjretter i tillegg til forfriskende kalde og herlige varme drikker.

  Det er ulike teaterinnslag og konserter gjennom dagen. Klesbutikken Frøken Herdahl holder åpent. Det er hesteskyss i gatene og nissen kommer innom. Det er flere juleverksteder hvor barna kan lage årets julepynt og hygge seg. Det er gang rundt juletreet og musikk i gatene. Danseforestilling og kunstutstilling er også faste innslag som virkelig setter i gang julestemningen!

  Kombiner med en tur opp på flotte Kongsvinger festning – se byen med alle sine julelys fra oven og avslutt dagen med en velsmakende middag på majestetiske Festningen Hotel & Resort.

  Julemarked Øvrebyen
  Julemarked i Øvrebyen/Byen Vår Kongsvinger
  Festningen hotell 51277525890 o
  Festningen Hotel & Resort

  Ønsker du å tre inn i et julepyntet hus hvor all verdens herlige julepynt og julestemning allerede er på plass? Ja, da bare må du komme til Snoka Miljø! Her åpnet julen allerede i oktober og i tillegg til stemning og lekker julepynt kan man kjøpe seg et deilig stykke eplekake og kose seg med julestemning og hjertero!

  Et av Norges desidert mest kjente glassverk er uten tvil Magnor Glassverk. Når julen melder sin ankomst fylles butikken opp med nydelig glassverk av alle sorter. Glass, vaser, pynt og hva med en matbit og noe varmt å drikke på kafeen? Et perfekt sted å få julestemning på! Glem ikke å stikke innom Casa Matrand på veien - et eventyrlig hus fylt av flotte klær & møbler, og super service.

  Kaffegata på Flisa har blitt berømt for alle sine lys og figurer som gleder både store og små! Velkommen til Julefestivalen Solør «Jul i Kaffegata» 9.-11.desember. Et førjulsarrangement i ei av landets fineste julegater. Der finner du masse aktivitet med herlig underholdning, salgsboder og gode tilbud i forretningene.

  Norges kuleste og største gjenbrukslåve finner du i Sør-Odal langs E16! Ullernlåven bokstavelig talt bugner av små og store skatter - interiør, klær og pynt for alle smaker.

  Hva med å kombinere årets julehandel med et avslappende opphold i en av Norges mest unike overnattinger, nemlig PAN Tretopphytter? Omgitt av snødekte grantretopper og skogens ro!

  Elsker du klassisk 1800-talls stil og elegante stuer så er Negarden 1897 stedet for deg. I sveitservillaen fra nettopp 1897 serveres Afternoon Tea med hjemmelagde scones og kaker med rykende varm te i vakre porselenskopper i tidsriktig interiør. Her finner man hjerteroen i en ellers ofte travel førjulstid.

  Kongsvingerregionen har en rekke uavhengige og superkoselig butikker hvor du finner både klær, interiør og annet perfekt som julegaver til venner & familie. Møt de vennlige folk i butikkene og gjør en god handel i Norges grønne hjerte.

  Les mer om alle butikkene her:https://visit.kongsvingerregionen.no/handleglede

  Snoka Miljø
  Snoka Miljø
  Magnor Glassverk jul 01
  Magnor Glassverk

  Finnskogen byr på en helt egen mystisk julestemning der roen og freden finner deg. Søk inn i de dype skoger hvor en kan finne tilbake til de enkle gleder som å tenne lys, lage et bål og beundre stjernehimmelen en vakker vinterkveld.

  Kanskje kommer et rådyr gjennom skogen mens uglene uler i tretoppene? Inne på Finnskogen er nordlyset en gjest vi stadig oftere ser, og hva er vel en bedre gave å ha den fantastiske naturen så nær!
  Opplevelser er den beste julegaven du kan gi – på Finnskogen finner man mange unike overnattinger der sjelen finner fred og all verden kjas og mas er langt vekke.

  https://visit.kongsvingerregionen.no/overnatting

  Vinter stjernehimmel PAN
  PAN Tretopphytter
  Floeyterbrakka Svullrya Rotna
  Finnskogen NaKuHel Gård

  Julen er en tid hvor mange samles med sine venner og familie. Kanskje har snøen allerede lagt seg i vår dype skoger? En skitur i måneskinn senker pulsen og får både tanker og skuldre til å lande.

  En hel rekke skispor med løypenett over store deler er tilgjengelig. Sjekk ut her hvor man finner oppkjørte skiløyper i regionen vår: https://skisporet.no/setView/60.7423844/13.1011963/9/norges_grunnkart


  Mattila vinter skiloyper
  Mattila
  Truger Outdoor F Kopi
  51895267 8151 4 C25 8 CC6 EE117471 BC1 D
  IMG 5855
  "Hjemland" Kongsvinger Museum

  Enten du er på leten etter julegaver eller hjertero, om du elsker snø eller ei - vi ønsker deg hjertelig velkommen til en hyggelig og hjertevarm førjulstid i Kongsvingerregionen!

  Julemarked  26. november: Julemarked i Øvrebyen, Kongsvinger kommune, fra kl. 11:00-16:00.

  26. november: Julemesse hos Hof Husflidslag, Åsnes kommune, fra kl. 11:00-17:00.

  26. november: Bodsalg på Gamle Sæterbutikken på Knapper, Nord-Odal kommune, fra kl. 11:00-16:00.

  27.november: Klokketunet Besøksgård på Brandval. Dørene åpner kl 12.


  27. november: Førjulsdag på Grinder, Grue kommune, fra kl. 12:00-15:00.

  27. november: Julemarked med julegrantenning på Roverud samfunnshus, Kongsvinger kommune, fra kl. 12:00-18:00.

  27. november: Førjulsmarked på Ullern samfunnshus, Sør-Odal, fra kl. 14:00-18:00.

  2.-4. desember: Julemarked på Frivilligsentralen i Mo gamle kommunehus, Nord-Odal.

  3. desember: Julemesse ved Sør-Odal Sanitetsforening på Skogtun, Sør-Odal, fra kl. 10:00-14:00.

  27. november: Julemarked med julegrantenning på Roverud samfunnshus, Kongsvinger kommune, fra kl. 12:00-18:00.

  27. november: Førjulsmarked på Ullern samfunnshus, Sør-Odal, fra kl. 14:00-18:00.

  2.-4. desember: Julemarked på Frivilligsentralen i Mo gamle kommunehus, Nord-Odal.

  3. desember: Julemesse ved Sør-Odal Sanitetsforening på Skogtun, Sør-Odal, fra kl. 10:00-14:00.

  3. desember: Julemarked Austmarka samfunnshus, Kongsvinger kommune, fra kl. 10:00-15:00.

  3. desember: Bodsalg på Gamle Sæterbutikken på Knapper, Nord-Odal kommune, fra kl. 11:00-16:00.

  3.-4. desember: Julemarked på Finnskogen Kro og Motell, Grue kommune, fra kl. 11:00-17:00.

  4. desember: Jul i stuene på Odalstunet, Sør-Odal kommune, fra kl. 12:00-16:00.

  9.–11. desember: Julefestivalen på Flisa, Åsnes kommune.

  10. desember: Julemarked ved Eidskog Montessori-skole på Vestmarka, Eidskog kommune, fra kl. 13:00-16:0010. desember "Julemarked" Skaslien Gjestgiveri

  For flere arrangement se vår arrangement og aktivitetskalender: Kalender - Visit Kongsvingerregionen

  Følg oss på Instagram

  @visitkongsvingerregionen