Fiskelykke!

  • Fiske
  • Tur
  • 01.03.2023
IMG 6293

I Kongsvingerregionen kan du få gode fiskeopplevelser i eventyrlig natur. Her kan du oppleve naturen på nært hold med dens fred og ro. For en fritidsfisker er mulighetene mange i Kongsvingerregionen. Vi anbefaler deg å besøke nettsidene til de lokale Jeger- og Fiskeforeningene for oppdatert informasjon. Her kan du kjøpe fiskekort (https://www.statskog.no/jakt-og-fiske/innlandsfiske). Under kommer noen tips til fine steder eller vann i Kongsvingerregionen du kan fiske i.

  • Skrevet av:
    Mari Finsen

Dersom du ønsker å fiske i Kongsvinger sentrum, trengs det ikke fiskekort i Glomma.

Varaldskogen

Kongsvinger Jeger- og fiskerforening har gjort et stort arbeid på Varaldskogen. Varaldskogen tilbyr godt fiske etter ørret, abbor og gjedde. Her kan du oppleve Finnskogen fra sin beste side og velge mellom mange idylliske vann og tjern. Gode fiskevann er for eksempel Abbortjern, Svarttjernet, Holmtjern og Vikeråa. På Varaldskogen kan du overnatte i KJFFs koier ved Svarttjernet og ved Holmtjern, det finnes også flere gapahuker i området, eller du kan bruke DNT-hytta Lebiko som base. For leie av Aspetjernkoia, kontakt KJFF. Ønsker du å leie Nordre Borthuskoia, så kan denne bookes på https://www.inatur.no, eller ved å kontakte Statskog.
https://www.njff.no/hedmark/kongsvinger


Brandval

Litt nord for Kongsvinger ligger Brandval og her er Gjølstadfossen og Nordsfossen gode alternativer.
https://www.njff.no/hedmark/brandval

Tips til overnatting finner du her: https://visit.kongsvingerregio...
Odalen

Sør-Odal JFF selger fiskekort i Igletjennet. Her er det mulighet for fiske hele året på ørret, abbor, mort og stam. Det blir satt ut ørret hvert år av variert alder. I 2016 ble det installert flytebrygge som er tilrettelagt for funksjonsnedsatte. Det er bygget en gapahuk med ildsted til disposisjon. I Igletjennet fiskes det med stang fra land.

https://www.njff.no/hedmark/sorodal

Nord-Odal har mange fine fiskevann og det er flotte fiskemuligheter for alle. I de fleste vassdrag er det i tillegg abbor i store mengder. Gardviktjennet, Aurtjennet, Eitjennet og Otten er noen av de vannene det settes ut fisk i. Ellers er det vanlig å få abbor og ørret i Otten, Vesleotten, Sætersjøen, Lognsjøen og Abbortjennet. Mort og gjedde forekommer også, særlig i Tjernsjøen og Gjeddevannet. Andre fiskevann er Gardviktjennet, Eitjennet, Hørningen, Nøkktjennet, Jursjøen, Tannsjøen, Aurtjennet og Gåsvatn. Fluefiske i Otten og Lognsjøen fra belly boat og kajakk kan anbefales.

https://www.njff.no/hedmark/nordodal

Når det gjelder guidede fisketurer, så vil Odal Fritid & Turistservice kunne være behjelpelige med det.

Kongsvinger Jakt og Fiskeforening
Kongsvinger Jakt og Fiskeforening
Odal Fritid og Turistsenter

Grue

Grue JFF disponerer ca. 90 000 mål med skogsområder, med mer enn 25 fiskevann.

Meitsjøen er et paradis for fiske, bading og roturer med sine mange spennende små øyer som inviterer til ilandstigning. Stort sett er det abbor du får i Meitsjøen, men området har flere spennende ørretvann.

I Slumpa og i nabotjernene Mellomtjernet og Langternet, finnes det båter til utlån. Her er det fint å fiske fra båt og det er en del fisk i tjernene. Her finnes også ørret.

Hvis du fisker i Frysjøen kan du blant annet få abbor, mort, gjedde og lake.

Ellers er flotte fiskevann i området Gjedtjernet, Skasen, Hukusjøen, Namsjøen og Glomma.

Bo komfortabelt på Skaslien Gjestgiveri og få servert deilige matretter basert på lokale råvarer og historie!

https://www.njff.no/hedmark/grue

Åsnes

Åsnes Finnskog byr et på variert fisketilbud. Opplev mystiske tjern, fiske i den idylliske Flisaelva eller i lett tilgjengelige sjøer. Fiskekortet for Åsnes JFF gjelder fra Flisaelva (utløpet av Lindåa) til Libergsfossen.

Videre gjelder det i alle vann sør for Lindåa og øst for Kynna. I tillegg gjelder det i Kynna fra Våler kommunegrense og til utløpet i Flisaelva. Videre gjelder kortet også i Nyåa. Du kan blant annet fiske i den stilleflytende og artsrike Nedre Flisa. Elva kan skilte med veldig godt abbor- og gjeddefiske. I Flisaelvas øvre deler finner du mye harr og ørret. Her omtales elva som et perfekt sted for fluefiske, det er enkelt å vade der og området ligger lett tilgjengelig ved vei. Det er tilrettelagt med et titalls gapahuker og bålsted langs vassdraget.

Storabbortjernet har en tallrik abbor- og ørretbestand. Stedet passer godt for barnefamiliener og her er det gapahuk, grillplass og båt til fri disposisjon.Rogsjøen passer også godt for fiske med barn, hvor det er tilrettelagt med bålplass og gapahuk. Området her er lagt til rette for bevegelseshemmede med egen fiskebrygge.

I Lindsjøen kan du oppleve gjeddefiske på sitt beste omgitt av Finnskogens mystikk. I Gransjøen, som ligger rett ved bilvei, har du et supert fiske etter abbor.Kampetjernet ligger like ved vei og kan by på et variert fiske etter ørret, abbor og mort.Utgravertjernet ligger fint til med en gapahuk, grillplass og toalett. Her har du mulighet til å få ørret, mort og gjedde.

Gjesåssjøen et av regionens bedre fiskevann, i hvert fall om du er ute etter rekord-abbor eller gjedde.

En fisketur i Åsnes er perfekt kombinasjon med fantastiske PAN Tretopphytter eller historiske Negarden 1897 som også serverer deilige, hjemmelagde måltider og elegant Afternoon Tea på forespørsel.

https://www.njff.no/hedmark/asnes

For deg som er glad i friluftsliv så vil vi også anbefale å sjekke ut Opplev Kynna. Fisketur kombinert med en padletur langs Kynna-elva er en flott opplevelse! Langs elva ligger flere rasteplasser, gapahuker og vannkilder som gjør turen til en super helgetur.

Eidskog
På vestsiden av Trysjøen på Vestmarka i Eidskog ligger en båt til utlån. Det er bare å bruke den og gjøre den klar igjen til neste person. Høsten 2020 ble det satt ut omkring 80 stk 2-3 åringer og 100 stk ett-åringer av ørret i sjøen. Her trengs ikke fiskekort.

https://www.njff.no/hedmark/ei...
https://www.njff.no/hedmark/ve...

Sjekk også ut mobilappen Perfish. Her finner man også gratis fiskevann som Vintertjennet i Eidskog, Norsfossen og fiskekortene til Kongsvinger, Åsnes og Sorknesskogen.

Følg oss på Instagram

@visitkongsvingerregionen