Opplev Storsjøen, Odalens innlands­skjærgård

  • Tur
  • Fiske
  • Friluftsliv
  • 27.05.2021
Odal kano jpg II

Mellom Sør- og Nord-Odal kommune, i vassdraget til Glomma, ligger fantastiske Storsjøen. En 42 km² stor innlandsperle med vakker strandlinje, et rikt dyreliv og flotte muligheter for bading, kanoturer, fiske og slående naturopplevelser.

  • Skrevet av:
    Markus Støle

Storsjøen har alltid vært en viktig og sentral del av livet i Odalen. Frem til starten av forrige århundre, før vegnettet rundt Storsjøen var utbygd, var fergene Odølingen og MS Storsjø avgjørende for ferdsel og frakt mellom Skarnes og Nord-Odal. I dag er det eventyrlystne kanopadlere og putrende fritidsbåter som står for båttrafikken, og Storsjøen er en attraktiv destinasjon for både store og små året rundt.

Under har vi plukket ut fire gode tips til aktiviteter og opplevelser for hele familien.

Bo på Milepelen hotell & vertshus

Milepelen hotell & vertshus ligger langs Storsjøens nord-vestlige bredde og er et av Nord-Odals mest attraktive samlingspunkt. Her kan du bo i koselige og naturnære omgivelser med utsikt over Storsjøen. Milepelen tilbyr også kan kano- og sykkelutleie med guidede turer, og restauranten serverer lokal tradisjonsmat med gode, lokale råvarer.

Cruise på Storsjøen med varpebåt

Opplev Storsjøen fra den historiske trekkbåten VB54. Båten ble ble opprinnelig brukt til tømmerfløting på Storsjøen, men har i senere år blitt satt i stand av Mo båtforening. I dag brukes den til sightseeing rundt den vakre Storsjøen med muligheter for å hoppe både på og av underveis. Båten går hver søndag fra og med 20. juni til 22. august, fra Mo brygge kl 14. Med deg på turen får du en velsmakende matpakke fra Ebbas Matgleder. De byr på lokal matkultur med kortreiste råvarer fra lokale produsenter. Hver fredag og lørdag serverer de også rykende ferske brød fra egen steinovn, verdt turen alene!

V Arpen Storsjøen
Ebbas Matglder

Dra på fisketur

Er du på utkikk etter de gode fiskeopplevelsene? Odal fritid og turistservice tilbyr guidede fisketurer i og rundt Storsjøen, samt gode råd og veiledning dersom man ønsker å utforske fiskemulighetene alene. Her får du skreddersydde fiskeopplevelser for både store og små, uansett erfaring og ambisjonsnivå. Skitt fiske!

Opplev Storsjøen fra kano

Enten du skal på telttur, på en kort dagstur, ut for å fiske eller bare oppdage sjøens mange øyer og holmer, er Storsjøen perfekt for eventyrlystne kanopadlere – store som små. Odal kano og fritid tilbyr rimelig kanoutleie, og gir deg gode råd og tips til flotte kanoturer, uansett ambisjonsnivå. Her kan du også leie SUP, hengekøyer og ferdig oppsatt tretelt. God tur!

Følg oss på Instagram

@visitkongsvingerregionen